• Haberler
  • Gündem
  • Fuat Oktay E-devlet kullanıcı sayısını açıkladı!

Fuat Oktay E-devlet kullanıcı sayısını açıkladı!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından ilk versiyon tamamlanmasına destek verildiği dile getiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, '2019 sonu itibarıyla versiyon 1.1'deki hizmetleri de tamamlamış olacağız.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından ilk versiyon tamamlanmasına destek verildiği dile getiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “2019 sonu itibarıyla versiyon 1.1'deki hizmetleri de tamamlamış olacağız. Buna göre gerekli takvimlendirme yapıldı.” İfadelerini kullandı.

SAYISI 40 MİLYONU AŞTI

Dijital Türkiye Versiyon 1.0 kapsamında 7 bin 346 hizmet sunulduğunu belirten Oktay, “2018'de 40 milyon olan Dijital Türkiye kullanıcı sayısı bugün itibarıyla 44,2 milyona ulaştı. Ayrıca Dijital Türkiye Versiyon 1.1 kapsamında ise hali hazırda ilave olarak tanımlanan bin 144 hizmetten yüzde 57'si Dijital Türkiye kapısına entegre edilmiştir. Başlangıçta, vatandaşa sunulan toplamda yaklaşık 12 bin hizmet için 42 bin belge talep ediliyordu. Hizmet başına ortalama belge sayısı 3,5 idi. Bugün itibarıyla söz konusu oran 0,31'e düşmüş durumda. Hedefimiz sıfır belge." Dedi.

HİZMETLER TEK BİR DURAK NOKTASINDAN YÖNETİLECEK!

Ayrıca vatandaşların ve özel sektörün E-devlet kapısını daha fazla kullanmalarını ve memnuniyet derecelerini artırmayı hedeflediklerini bildiren Oktay, “Aynı zamanda verilen hizmetlere ilişkin, yöneticilerin veriye dayalı karar almalarını sağlayacak raporlama sistemi üzerinde de çalışmalar devam etmektedir. Önemli bir proje olarak, hizmetlerin tek durak noktasından sunulabilmesine yönelik çalışmaları da Dijital Dönüşüm Ofisimizin koordinasyonunda belli bir noktaya getirmiş bulunuyoruz. Bu yılın sonunda pilot uygulamaya da geçmiş olmayı öngörüyoruz. Sosyal yardım başvuruları artık tamamen dijitalleştirildi. Başvuru süreçleri kolaylaştırıldı. KKTC'de sunulan hizmetlerin başta altyapı olmak üzere dijitalleştirilmesi konusunda da desteklerimiz ve tecrübe paylaşımlarımız da devam ediyor.” İfadelerini kullandı.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme