Genel

2020 Yılı Ehliyet Sınavı tarihleri ne zaman? Sınavlar nasıl olacak?

Türkiye’de corona virüsü salgını sonrası birçok değişiklik meydana geldi. Virüsün ortaya çıktığı 11 Mart tarihinden itibaren çok sayıda tedbir alındı. Ancak 1 Haziran tarihinde normalleşme adımları ile beraber pek çok kuruma esneklik getirildi. Ehliyet kursları da esneklik sağlanan kuruluşlar arasında yer alıyor. Faaliyetlerine 1 Haziran’dan sonra devam eden ehliyet kurtları hakkında sınavların ne zaman yapılacağına dair araştırmalar yapılıyor. Peki, ehliyet sınavları ne zaman yapılacak?

2020 Yılı Ehliyet Sınavı tarihleri ne zaman? Sınavlar nasıl olacak?

2020 Ehliyet sınav tarihleri

Ehliyet sınavları için başvurular her ayın 1’i ve 10’u arasında alınıyor.Teorik sınavlar için ise e-sınav merkezlerindeki yoğunluk durumuna göre en yakın tarihe randevu veriliyor. Direksiyon sınavına girecek olan adayların sınav tarihleri MEB tarafından belirleniyor.

Sınavlar nasıl yapılıyor?

Teorik eğitimlerini tamamlayan adaylar dijital ortamda sınava girebiliyor. Adayların sınav sonuçları 1 saat içerisinde belli oluyor. Ve sınavda başarılı olan adaylar yaklaşık 2-3 haftalık bir süre sonunda direksiyon sınavına da girebiliyorlar.

EHLİYET SINAV TARİHLERİ 2020

Başvuru Tarihleri

E-Sınav Tarihi

Direksiyon Tarihi

Yoğunluğa göre adat 2 hafta içerisinde teorik sınava girer.

MEB tarafından belirlenir.

1-10 Eylül 2020

1-10 Ekim 2020

1-10 Kasım 2020

1-10 Aralık 2020

 

Ehliyet sınav ücretleri ne kadar?

Adayların teorik sınava girmek için 90 direksiyon sınavına girmek için 120 TL ödeme yapması gerekiyor.