Genel

400 kişinin yaşadığı Kızılcaören Mahallesi karantinaya alındı!

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesine bağlı Kızılcaören Mahallesi’nde 2 kişide korona virüs (Covid19) tespit edilmesi üzerine 400 kişiye test uygulandı. Test sonrasında 4 kişinin daha pozitif çıkması sonucu, mahalle karantina altına alındı.

HERKESE KORONA TESTİ YAPILDI

Tepebaşı ilçesine bağlı Kızılcaören Mahallesi’nde yaşayan 2 kişi, korona virüsü belirtisi sebebiyle hastaneye gitti. Yapılan testler sonucu iki kişinin de pozitif çıktığı öğrenildi. Bunun üzerine Sağlık Müdürlüğü ekipleri, mahallede yaşayan 400 kişiye korona virüs testi uyguladı. Test sonucunda 4 kişinin daha korona virüs taşıdığı anlaşılırken, Eskişehir Valiliği Pandemi Kurulu, hastalığın yayılmaması için Kızılcaören Mahallesi’nde karantina uygulaması kararı aldı. Eskişehir Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından karantina kararı alınması üzerine mahalle girişçıkışları demir bariyerlerle kapatıldı. Kızılcaören Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların tüm ihtiyaçları, Tepebaşı Kaymakamlığı koordinesindeki Vefa Sosyal Destek Grupları’nca karşılanıyor.

CENAZE VE DÜĞÜN TÖRENİ YAPILMIŞTI

Kızılcaören Mahalle Muhtarı Fesih Akkuş, son günlerde bir cenaze ve 2 düğün yapıldığını ifade ederek, “Üç gün kadar önce 2 vatandaşımızın Covid19 testleri sonucu pozitif çıktı. Ardından İl Sağlık Müdürlüğümüz ile diyaloğa girdik. Valilik kanalı ile tüm mahallede test yapıldı.

Önceki 2 kişi dışında 4 kişinin daha testi pozitif çıktı. Bunun üzerine mahallemiz karantina altına alındı. Toplam 6 kişi dışında tüm testler negatif çıktı. Korona virüs olanlar da hastanede tedavi altına alındı. Mahallemizde yaklaşık 10 gün önce bir cenazemiz vardı. Bu cenaze törenine mahalle dışından gelen kişiler de oldu.

Onun ardından 12 düğün yapıldı. Bilemiyoruz, düğünlerden mi yoksa cenazeden dolayı mı hastalık bulaşmış. O nedenle hastalık mahallemizde çıktı ama 400 kişiye test yapıldı. Sadece 6 kişide pozitif çıktı, onlar da hastanede. Geri kalanı mahallemizde ve evlerinde, 12 gün daha karantina devam edecek” dedi.