Genel

5 ay sonra bugün yeniden başladı!

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinin başında gelen Kapadokya’da bugün sıcak hava balon turları yeniden başladı. 5 aylık ara sonrasında sıcak hava turlarının yeniden başlaması, vatandaşları sevindirdi. Bu sabah 20 balon havalandı.

Sıcak hava balon turlarına özellikle Rus ve Avrupalı turistler ilgi gösteriyor. Turlara katılan turistler sosyal mesafe ve maske kuralıyla birlikte sepetlere bindirildi. Sabah erken saatlerde 5 ay sonra ilk balonların havalanması, gökyüzünün hareketlenmesine sebep oldu.

“HOŞ GELDİNİZ”

Bu sabah saatlerinde başlayan sıcak hava balon turlarını izlemek için gelen AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz, balon turlarına katılanlara hoş geldiniz diyerek, sohbet etti.

5 ay sonra bugün yeniden başladı!

YABANCI TUSİTLER İLGLİ GÖSTERİYOR

Pasha Balloons sahibi olan Mehmet Halis Aydoğan, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamasında balon turlarının yeniden başlamasının ülkemiz adına hayırlı olmasını temenni ederek, şu ifadeleri kaydetti:

“Kapadokya’da sıcak hava balon turlarının yeniden başlaması ülkemiz adına ve balonculuk adına bir mutluluk. Uzun bir aradan sonra tekrar uçuş yapmanın verdiği heyecanı yaşıyoruz. Dünyada en fazla uçuş yapılan bölgede tekrar uçuşların açılmasından dolayı özellikle sayın Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na ve bölgemizden milletvekilimizi Mustafa Açıkgöz ve SHGM Genel Müdürü Bahri Kesici’ye teşekkür ederim”

5 ay sonra bugün yeniden başladı!

“Yine uçuşların açılmasıyla beraber bugün yaklaşık 20 balon hava olacak. Balon turlarımıza yabancı turistlerin ilgisi var. Bölgede uçuşların açılmasıyla beraber tekrar Kapadokya bölgesinde yabancı turistlerin daha da artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Şuan Avrupalı turistlerimiz var. Asya ve Avustralya’dan misafirlerimiz var. Bölgede uçuşların açılmasının duyulmasıyla beraber tekrar bu sayının artacağına inanıyoruz”

5 ay sonra bugün yeniden başladı!

5 AY ARA VERMİŞTİK

Mustafa Açıkgöz ise, balon turlarına salgın sebebiyle 5 ay ara verildiğini belirterek, “Tekrar hamd olsun. Türkiye’nin incisi, Türkiye’nin gözbebeği, Kapadokya bölgesinin süsleri olan balonlara yeniden başladık. Balon turlarına 5 ay ara verdik. Dünyadaki en çok balon uçuşunun olduğu Kapadokya bölgesinin süsüdür. Hem Türk turizmine katkısı açısından bölgenin zenginleşmesi ve turizmi çekmesi açısından sıcak hava balonları çok önemliydi. Bugün yeniden bismillah diyerek başladık. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisi var. Sosyal mesafeye, hijyene ve maskeye dikkat ederek inşallah uçuşlarımız başladı. Bundan sonra da artarak devam edecek. Bölgemizde Rus turistlerimiz var, Avrupalı turistlerimiz var. Hepsine hoş geldiniz diyorum. Gökyüzünün süsü olan sıcak hava balon turlarımız başladı. Tüm Türkiye’ye hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.