Genel

65 Yaş üstü sokağa ne zaman çıkacak? Hangi gün ve saat izin verilecek?

Koronavirüs salgınına ilişkin kararların hafifletilmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda yaklaşık 50 gündür evde olan 65 yaş üstü vatandaşlar için de hava alma izni getirildi. Pek çok kişi de hangi günlerde sokağa çıkabileceğini merak ediyor. 65 yaş üstüne getirilen esnekliğin tüm detayları haberimizde..

HAVA İZNİ HANGİ GÜN OLACAK?

Binlerce 65 yaş üstü vatandaş, hangi gün dışarıya çıkabileceğini araştırıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamaya göre 10 Mayıs Pazar günü 65 yaş üstü vatandaşlar saat 11.00 ila 15.00 arasında sokağa çıkabilecek. Ancak dışarıya çıkılırken maske kullanımı zorunlu olacak.

65 Yaş üstü sokağa ne zaman çıkacak? Hangi gün ve saat izin verilecek?

NEREYE GİDİLECEK?

Sokağa çıkma yasağında hava alma izni getirilen yaşlılar sadece ikametgâh bölgelerinde (yürüyüş mesafelerinde) bulunabilecek. Bulundukları bölgede 4 saat boyunca yürüyüş yapabilecekler ve güneşten yararlanabilecekler. Uygulama 10 Mayıs Pazar günü başlayacak.

REFAKATÇİ OLACAK MI?

10 Mayıs Pazar günü dışarıya çıkabilecek olan yaşlılar, belirli kurallara tabi olacaklar. Sadece bölgelerinde bulunabilecek ve maske ile dışarıya çıkabilecekler. Toplu taşıma kullanılmayacağı gibi araç kullanmak da yasak olacak. Kronik rahatsızlığı olan ya da yürüme zorluğu çekenler ise yanlarında refakatçi bulundurabilecek.