Genel

80 yaşındaki koronavirüs hastası kadın, 72 saatte 5 düğün gezdi!

Kayseri’de, esnafın düğünlere getirilen kısıtlamalardan dolayı işlerin iyi gitmemesi sebebiyle, açıklama yapan Vali Günaydın, vatandaşların bu önemli günlerini yaşayabilmeleri için 1 Temmuz tarihinde düğünlere izin verildiğini hatırlattı. Ancak alınan tedbirlere rağmen, kurallara uyulmadığının da altını çizen Vali Günaydın, virüsün düğünlerle yayıldığını ifade etti.

72 SAATTE 5 DÜĞÜNE GİTMİŞ

Virüsün özellikle düğünlerden yayıldığını ifade eden Vali Günaydın, şu açıklamayı kaydetti:

“Başhekimimizin verdiği bilgi; 80 yaşındaki teyze şu an hala hastanede yatıyor. Görüşme sırasında ’72 saat nereye gittin?’ diye soruluyor. 5 düğüne gittiğini anlatıyor. Biz düğünleri açtık ancak kurallara riayet edilmediği görüldü. Kuralsızlıkla hareket edilirse o zaman vaka sayısı artar ve kısıtlama gelir. Şu 15 gün çok önemli, ihtiyaç olmadıkça sevdiklerinizi dışarı çıkarmayın, maske, mesafe ve temizliğinize dikkat edin”

80 yaşındaki koronavirüs hastası kadın, 72 saatte 5 düğün gezdi!

ÇEVRE İLLERDE DÜĞÜN YAPIYORLAR

Düğünler için sabit ekiplerin görevlendirildiğini ifade eden Günaydın, tedbirlerin sıkılaştırılmaya devam edildikçe, bazı vatandaşların, düğün yapmak için çevre illere gittiğini belirtti.

80 yaşındaki koronavirüs hastası kadın, 72 saatte 5 düğün gezdi!

PARALARI ZATEN ÖDENİYOR

Kayseri Organizasyon Sanayi Bölgesi’nde temaslı olarak ifade edilen kişilerin 14 gün boyunca karantina altına kalması gerekirken, başka bir fabrikada çalışanların olduğunu hatırlatan Günaydın,””Diyorlar ki ‘Ekmeğini nasıl kazanacak?’ Bu arkadaşlar 14 gün evde olurlarsa paraları zaten ödeniyor. Başka yerde çalışanlar oldu, onları tespit ettik. İzolasyonda olan evlere ekip koyduk. İki güne bir ziyaret ediliyorlar, kontrol ediliyorlar. 2 bin 200 evde karantinada olan kişiden sadece 1 kişinin evde bulunmadığı görüldü” dedi.

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Denetim yaptığı sırasında esnafın sosyal mesafe kuralına uymadıklarını görerek, tabureleri birbirinden uzaklaştıran Vali Günaydın, bir esnafın, maske takmayan başka bir esnafı şikayet etmesi üzerine,”Ben gittikten sonra maskesini çıkarana hakkımı helal etmiyorum” dedi.