Genel

84 caddede sigara içmek, dondurma ve çekirdek yemek yasaklandı! Yasak bu sabah başladı!

Karaman’da İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni bir karar aldı. 84 cadde ve sokakta dondurma ve çekirdek yemek, sigara içmek yasaklandı. Yasak bu sabah itibariyle başladı. Yasağa uymayan vatandaşlara tutanak tutuldu.

SAĞLIK AÇISINDAN OLUMLU, ESNAF AÇISINDAN OLUMSUZ

Konuyla ilgili İsmet Paşa Caddesi’nde pastanesi olan Hamza Kurtkayası, bu durumun sağlık açısından olumlu, esnaf açısından olumsuz olduğunu şu sözlerle belirtti:

“Şurada bizim toplamda iş yapabileceğimiz 2 aylık bir süre var. Bu süreyi de yasak ile geçirirsek bizler ne yapacağız. Benim yanımda 30 tane adam çalışıyor. Esnaf olarak bizler ne yapacağız. Şu an Karaman’da külahta dondurma yemek yasak. Şimdiye kadar zaten dükkanlarımız kapalıydı. Daha yeni masa, sandalye açmaya başladık. Esnafında düşünülmesi gerekiyor”

KARAMAN VALİSİ AÇIKLADI

Konuyla ilgili açıklama yapan Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, alınan kararla birlikte belirtilen alanlarda sigara içmek, dondurma ve kuruyemiş yemenin yasaklanma sebebini, “Bunlar maske kullanımını engelleyen üç temel faktör. Etrafa tükürük atıyor, bunları önleyebilmek için yasak kararı aldık” şeklinde belirtti.

84 caddede sigara içmek, dondurma ve çekirdek yemek yasaklandı! Yasak bu sabah başladı!

YAZILI AÇIKLAMA

“Turgut Özal Caddesinin Karaman Kalesi önünden başlayan kısmından doğuya doğru Atatürk Bulvarı’nın tamamında, Atatürk Bulvarının Zeytin Dalı Bulvarı ile kesiştiği kavşaktan (Karaman Belediyesi Önü) kuzey yönüne doğru, Zeytin Dalı Bulvarı ile Kazımkarabekir Caddesi’nin kesiştiği kavşaktan batıya doğru, Kazımkarabekir Caddesi’nin 1. İstasyon Caddesi ile kesiştiği kavşaktan güneye doğru, 1. İstasyon Caddesi’nin İsmet Paşa Caddesi ile kesiştiği kavşaktan tekrar Turgut Özal Caddesi ile birleştiği noktalar arasında kalan tüm cadde, sokak ve park gibi tüm açık alanlarda 5 Ağustos Çarşamba günü saat 23:00’ten itibaren ikinci bir karara kadar hareket halinde veya oturarak vatandaşlar tarafından dondurma ve kuruyemiş yenilmemesine, sigara içilmemesine oy birliğiyle karar verilmiştir”