Genel

Antalya'da koronavirüs cezasını erken ödeyenlere yüzde 25 indirim!

Çin’de ortaya çıkan ve ülkemizi de alt üst eden koronavirüs salgınında devlet salgının bulaşını azaltmak adına yeni tedbirler ve kısıtlama kararları aldı. Sokağa çıkma zorunluluğunun yanında işletmelere fiziki mesafe ve hijyen kuralları sıkı bir şekilde denetlendi. Bu kapsamda kurallara uymayanlara ise idari para cezası kesildi.

Antalya'da koronavirüs cezasını erken ödeyenlere yüzde 25 indirim!

VALİ AÇIKLADI

Tedbirlere uymayan vatandaşlardan cezaların tahsis edilmesi için Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı harekete geçti. Antalya Valisi ise geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamasında kesilen cezaların tahsilatının yapılacağını belirtmişti.

KESİLEN CEZALAR TAHSİL EDİLECEK

Cezaların sıkı bir şekilde takip edildiğinin altını çizen Vali Yazıcı, şu ifadeyi kaydetti:

“Çünkü kurallara uymamak, kurallara uyan insanları da üzüyor doğal olarak. Bizi de üzüyor. Lütfen herkes kurallara uysun, biz kimseye ceza kesmek istemiyoruz ama kesilen cezalar tahsil edilecek. Antalya’da şu ana kadar mart ayından bu yana kestiğimiz ceza toplamı 15 milyona yakın”

Antalya'da koronavirüs cezasını erken ödeyenlere yüzde 25 indirim!

ERKEN ÖDEYENE İNDİRİM MÜJDESİ

Kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle ceza kesilen kişiler, cezaları 15 gün içerisinde ödedikleri durumda yüzde 25 indirim almaya hak kazanacaklar. Eğer 15 günlük süre geçerse, cezalar takibe düşüyor ve yaptırım gücü olması neticesinde cezalar, Vergi Dairesi Başkanlığı’na iletiliyor.