Genel

Bu kadarı da pes dedirtti! Karantinada olması gereken 78 kişi piknikte yakalandı!

Salgında uzmanlar her fırsatta gerekli olmadığı süre boyunca evden çıkılmaması gerektiğini ifade ediyor. Ancak Bolu Valisi Ümit’in yapmış olduğu açıklama, durumun ciddiye alınmadığını bir kere daha ortaya koydu. Vali, Abant ve Gölcük Tabiat Parkları ve Yedigöller Milli Park’ına girişlerde HES kodunun zorunlu hale gelmesiyle birlikte 78 kişinin karantinada olması gerekirken dışarıda yakalandığını belirtti.

SORGULAMALAR DEVAM EDİYOR

Vali Ümit, yapmış olduğu açıklamasında, toplam da 78 kişinin karantina tedbirleri dahilinde evlerinde olması gerekirken dışarıda yakalandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

“18 Ağustos tarihinden bugüne kadar HES koduyla emniyet bölgemizde 41, jandarma bölgesinde 37 kişi olmak üzere toplam 78 vatandaşımız karantina tedbirleri dahilinde evinde olması gerekirken buralarda yakalandı. Yakalananların üçte ikisi il dışından, diğeri ise Bolu’dan. Sorgulamalarımız devam ediyor”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Konuyla ilgili gelen bilgiye göre karantinada olması gereken ve dışarıda yakalanan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.