Genel

ÇEŞTOB Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir'den uyarı! ''Çeşme'de otel rezervasyonu için geç kalmayın''

Yeni yıla eğlenerek veda etmek isteyenlerin tercih ettiği ilk destinasyonlardan biri İzmir’in gözde tatil beldesi Çeşme oldu. eşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir,otellerin dolmaya başladığı söyleyerek kalacak yer ayırtmayı düşünenlerin geç kalmaması için uyarıda bulundu. 

Yılbaşı tatili için rezervasyon taleplerinin bugünlerde hızlandığını belirten ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, otellerde doluluk sorunu yaşanmayacağını dile getirdi. Özellikle Alaçatı sokaklarının yılbaşında çok tercih edildiğine dikkat çeken Demir, “Butik otellerimizde yılbaşı rezervasyonlarıyla ilgili herhangi bir sorun yok. Açık olan otellerin tamamına ilgi yüksek. 4 ya da 5 yıldızlı termal otellerimize de yoğun talepler söz konusu. Şimdiden geçen yılki rezervasyon oranlarını yakaladığımızı söyleyebilirim” dedi. Gelecek haftadan itibaren taleplerin daha da yoğunlaşacağını belirten Demir, 31 Aralık’ın pazartesi gününe denk gelmesi nedeniyle bazı tereddütler yaşandığını dile getirerek şöyle konuştu:

“Çeşme yılbaşında dolar mı dolmaz mı diye bir endişemiz hiç olmadı. Zaten son 4-5 senedir hep yoğun geçiriyoruz. Artık yılbaşında Çeşme yeni bir destinasyon oldu. Yalnızca pazartesi günü mesai yapılacak olması Marmara’dan gelen tatilcileri etkileyebilir. Ama yılbaşı rezervasyonlarımızın yüzde 90’ına yakınını zaten İzmir ve çevresinden alıyoruz.”

”BİR AN ÖNCE YERİNİZİ AYIRTIN” UYARISI

Kış döneminde Çeşme’yi tercih eden yabancı turist sayısının da sınırlı olduğunu ifade eden Yakup Demir, onların genelde yaz mevsiminde geldiğini belirtti. İlçedeki turizmcilerin de yılbaşında yabancı turist beklentisi içinde olmadığını anlattı. 2018 yılına Çeşme’de veda etmeyi düşünenleri bu hafta rezervasyon yaptırmaları için uyaran ÇEŞTOB Başkanı Demir, “Yılbaşı rezervasyonu için Çeşme’yi düşünenler bu hafta yerini ayırtsın. Çünkü yer sıkıntısı doğabilir. Büyük otellerimizin hepsinde yılbaşı galası var. Küçük otellere gelenler de geceyi Alaçatı sokaklarında geçiriyor. Umuyoruz hava da güzel olsun. Meteorolojik veriler henüz elimize ulaşmadı. Önümüzdeki hafta da tahminler gelmeye başlar” diye konuştu.

Bu yıl Çeşme’de yeni yılı kutlayacaklar için özel paketler sunulduğunu dile getiren Demir, otellerde sahne alacak kaliteli orkestraların yılbaşı gecesini keyifli geçirmek isteyen tatilcileri eğlendireceğini belirtti. 

( EGEHABER.COM )