Genel

Diyarbakır'da Yaşanan Terör Operasyonlarında Yeni Gelişmeler

Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde yaşanan terör olaylarında yeni gelişmeler meydana geliyor. Yeni gelişmelerin kaydedildiği bir il ise Diyarbakırdır. 

Diyarbakır’da terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek ile Kayapınar İlçe Eş Başkanları Mustafa Uyguner ve Sevim Adsoy tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, PKK ve KCK terör örgütlerine yönelik operasyon sonucunda 3 şüphelinin gözaltına alındığı anımsatıldı.

Soruşturma kapsamında belirlenen adreslerde yapılan aramalarda örgütsel dokümanların ele geçirildiği belirtilen açıklamada, 3 şüphelinin ifadeleri alındıktan sonra “silahlı terör örgütüne üye olmak” iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Diyarbakır nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tamamlanan sorgularının ardından şüpheliler Ali Şimşek, Mustafa Uyguner ve Sevim Adsoy Türk Ceza Kanunu’nun 314/2 (silahlı terör örgütüne üye olmak) maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmalarına karar verilerek konumlarına uygun kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmişlerdir.”