Genel

En Çok Satılan Otomobiller Listesinde Volkswagen Tekrar Zirvede!

Büyük bir skandal ile sarsılmasına rağmen Volkswagen 2016 yılının ilk 3 ayında en çok satılan otomobil markası olmayı başardı. 2015 yılında Amerikan Çevre Örgütü tarafından emisyon rakamlarında spekülasyon yaptığı kanıtlanan Volkswagen aldığı büyük yaraya rağmen yola emin adımlarla devam etmeyi sürdürüyor. 

Dünyanın en büyük otomobil markalarından biri olan ve Türkiye otomotiv pazarında da en çok tercih edilen markalardan biri olan Volkswagen 2016 yılının ilk 3 ayını kapsayan birinci çeyreğinde gerçekleştirilen araç satış rakamlarına göre liderliği kaptırdığı Toyota markasından geri alarak tekrar birinci olmayı başardı. Otomotiv sektörünün en güçlü oyuncuları arasında yer alan Alman Volkswagen markası ile Japon Toyota markası arasında yaşanan yüksek rekabet araç sahibi olmak isteyen kişilere hem daha üstün teknolojik özellikler hem de daha düşük fiyatlar olarak yansımaya devam ediyor. 

2015 yılını en çok satan araba markası olarak kapatmayı başaran Toyota markasının geriye düşmesine ise Volkswagen tarafından yapılan akıllı pazarlama taktikleri neden oldu. Emisyon skandalı nedeni ile Avrupa pazarında büyük yara alan Volkswagen’in Çin pazarına geçiş yapması ve Toyota markasının da üretim konusunda sıkıntılar yaşaması en çok satan araba markası unvanının tekrar Volkswagen markasına geçmesini sağladı.