Genel

Flaş kararlar peş peşe alındı! Karantina kuralına uymayanlar için yeni karar!

Konuyla ilgili açıklamalar valilikler tarafından peş peşe geldi. Artan koronavirüs salgınında teşhis konulan ve karantina altında olması gereken vatandaşlar, karantina altında kalmayınca vaka sayıları artmaya devam ediyor.

DÜZCE

Düzce Valisi Cevdet Atay tarafından kritik bir açılama yapıldı. Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada karantinada olan vatandaşlar uyarıldı. Vali, sosyal medyadaki paylaşımında şu ifadeleri kaydetti:

“İlimizde toplum sağlığını hiçe sayarak karantina ihlali yapan vatandaşlarımızı KYK yurtlarına alarak karantina sürelerinin tamamlanmasını sağlayacağız. Yurtlarda kalma süreleri boyunca oluşan masrafları da kendilerinden tahsil edeceğiz”

AFYONKARAHİSAR

Bir karar da Afyonkarahisar’da alındı. Vali Gökmen Çiçek,”İlimizde, toplum sağlığını hiçe sayarak karantina ihlali yapan vatandaşlarımızı, KYK yurtlarına alarak karantina sürelerinin tamamlanmasını sağlayacağız. Yurtlarda kalma süreleri boyunca masrafları da kendilerinden tahsil edeceğiz” dedi.

Flaş kararlar peş peşe alındı! Karantina kuralına uymayanlar için yeni karar!

KAYSERİ

Kayseri’de de benzer bir karar alındı. Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ise konuyla ilgili şu ifadeyi kaydetti:

“Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yayımladı. Yayımlanan açıklamada, “Koronavirüs testi pozitif olup evde karantinada olması gereken vatandaşlarımız ev dışına çıktıklarında haklarında idari para cezası yanında savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Bugünden itibaren bu kişiler yurtlara yerleştirilecek olup ücreti kendilerinden tahsil edilecektir”