Genel

Görenler gözlerine inanamadı! Koronavirüs şeklinde dolu yağdı!

İlginç bir şekilde yağan dolu taneleri, form olarak koronavirüse benzetildi. Halk, dolu tanelerini koronavirüse benzetince, “Bu bir işaret” söylentileri ortaya atılmaya başlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Dünya Meteoroloji genel Örgütü danışmanı Jose Miguel, dolu tanelerinin bu formda olmasının gayet normal olduğunu belirtti.

HERKES ŞAŞIRDI

Koronavirüse benzer dolu tanelerine tüm halk şaşırdı. İlginç bir şekli olan dolu tanelerine tepki büyüktü. “Bu bir işaret” olarak yorumlanan dolu taneleri, bazı bölge sakinleri tarafından “Göklerden gelen bir işaret” olarak da yorumlandı.

Görenler gözlerine inanamadı! Koronavirüs şeklinde dolu yağdı!

TAMAMEN NORMAL

Dünya Meteoroloji Örgütü danışmanı ve Meteorolog olan Jose Miguel Vinas, Meksika’da yağan ilginç dolu tanelerini yorumladı. Form olarak gayet normal bir görünümde olduğunu ifade eden uzman, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Fırtına içerisindeyken dolu taneleri küçük küresel formlar olarak başlarlar ve üstlerinde buz katmanları biriktirirler. Çok güçlü fırtınalar sırasında, dolu taneleri hâlihazırda büyükken çarpıştıkları zaman pek çoğu birbirine kaynaşır; birlikte parçalanıp sıkışırlar. Bu da buzdan çıkıntılara neden olur”

Görenler gözlerine inanamadı! Koronavirüs şeklinde dolu yağdı!