Genel

GÜNDEM / 12 Şubat 2019

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu Kuzeykent Meydanı ve Çorum Abide Meydanı’nda düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek.

(Kastamonu/12.00/Çorum/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş’ın Kurtuluşunun 99. Yıl Dönümü Etkinlikleri’ne katılacak, şehit ve gazi aileleriyle bir araya gelecek, ilçelere ziyarette bulunacak.

(Kahramanmaraş/10.00/13.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP, HDP ve İYİ Partinin Meclis grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.30/09.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Hükümlü ve Tutukluların Yeterliliklerinin Belgelendirilmesine İlişkin İşbirliği Protokolü” imza törenine katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kalecik ve Akyurt ilçelerinde seçim bürosu açılışlarına katılacak, esnafı ziyaret edecek, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarların katılımıyla gerçekleştirilecek toplantılara iştirak edecek.

(Ankara/11.00-17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TBMM’den

– Genel Kurulda, Maden Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifi üzerinde görüşmeler devam edecek.

– Mecliste “Kök Hücre ve Kan Bağışı Kampanyası” başlatılacak.

(TBMM/15.00/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Artvin Valiliğini ve Belediyesini ziyaret edecek, kitap fuarının açılışına katılacak, esnafla bir araya gelecek, AK Parti İl Başkanlığı ile Borçka ve Arhavi belediyelerine ziyarette bulunacak.

(Artvin/12.00-17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TÜİK, 2018 yılının 4. çeyreğine ilişkin kırmızı et üretim istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

3- Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, AA Ekonomi Masası’na konuk olacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 13-14 Şubat NATO Savunma Bakanları Toplantısı gündemine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro taraftarları ile muhalefetin düzenlediği gösteriler, ABD’nin yönetim değişikliği baskıları ve uluslararası yansımaları takip ediliyor.


(Caracas) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.


(Halep/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Ünlü oyuncu Jackie Chan’in balmumu figürü Türk Çin Kültür Derneği iş birliğiyle Madame Tussauds İstanbul’da sergilenmeye başlayacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Çekmeköy’de 4 askerin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- FETÖ davaları

– FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 155 sanığın yargılanması Ankara Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde sürecek.

(Ankara/09.30)

– FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde, Su Altı Taarruz (SAT) ile Kurtarma ve Su Altı Komutanlıklarında görevli 38 askerle bu personelden sorumlu sözde Deniz Kuvvetleri yapılanmasının “mahrem imamı” konumundaki 14 sivilin de aralarında bulunduğu 42’si tutuklu 52 sanığın yargılanmasına İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri’de devam edilecek.

(İstanbul/11.00)

– Uşak’ta FETÖ’nün mali yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan aralarında örgütün sözde “bürokrasi imam yardımcısı” olduğu iddia edilen iş adamı Hazim Sesli ile eski Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım’ın da bulunduğu 8’i tutuklu 36 sanığın yargılanması Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde sürecek.

(Uşak/10.00)

– Sakarya’da FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında aralarında meslekten ihraç edilenlerin de olduğu tutuksuz 28 sağlık çalışanının yargılanması devam edecek.

(Sakarya/11.15)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Fenerbahçe, Rusya temsilcisi Zenit’i Ülker Stadı’nda konuk edecek.

(İstanbul/20.55) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu ilk maçları Roma-Porto, Manchester United-Paris Saint-Germain karşılaşmalarıyla başlayacak.

(Roma/Manchester/23.00) (Fotoğraflı)

3- Voleybolda Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi’nin 5. haftasında E Grubu’nda Arkas Spor, Fransa temsilcisi Tours ile deplasmanda karşılaşacak.

(Tours/22.00) (Fotoğraflı)

4- Voleybolda Kadınlar CEV Kupası 4’lü final turu rövanş maçında Galatasaray HDI Sigorta, Romanya temsilcisi CSM Volei Alba Blaj’a konuk olacak.

(Sibiu/18.00) (Fotoğraflı)

5- Galatasaray’da yeni transferlerin imza töreni, Başkan Mustafa Cengiz’in de katılımıyla Türk Telekom Stadı’nda yapılacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- MEB’den “tasarım-beceri atölyeleri” için öğretmen eğitimleri

– Milli Eğitim Bakanlığınca, bu yıl pilot uygulamasına başlanacak olan ve çocukların elleriyle yaparak, yaşayarak, deneyimleyerek öğrenmelerine dayanan tasarım-beceri atölyelerinde görev alacak öğretmenlere yönelik eğitimler düzenlendi
– İlkokul ve ortaokullarda kurulacak “sanat”, “bilim”, “kültür”, “spor” ve “yaşam” ana başlıklarında yürütülecek atölyelerin pilot uygulaması, bu ayın sonu itibarıyla Türkiye genelindeki 30 okulda başlatılacak
– Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tasarım-beceri atölyelerinin ilk uygulamalarında görev alacak öğretmenlere seslendi
– Bakan Ziya Selçuk:
– “Bu iş sizlerin omuzlarında yükselecek ve ancak sizin gayretinizle başarabiliriz. Bu konuyu bir ülkenin eğitim sistemindeki dönüşümün temellerindeki tuğlalar olarak düşünün”
– “Tasarım-beceri atölyeleri ile çocukta teori ile pratiği bir araya getirmekten yani üretimden bahsediyoruz”

(Selma Kasap/Ankara)

2- “Türkiye kendi kök hücre ihtiyacını karşılayabilecek duruma gelmiştir”

– Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık:
– “Kök hücreyle alakalı Türkiye’de yaklaşık 500 bin donasyon hedeflemiştik ve buna ulaşmak üzereyiz. Fakat ihtimali artırmak için bağışı da artırmamız gerekiyor”
– “Bugün 2 bini aşkın eşleşme, bini aşkın nakille Türkiye kendi kök hücre ihtiyacını, kemik iliği nakli ihtiyacını karşılayabilecek duruma gelmiştir. Daha önceki yıllarda özellikle varlıklı insanların sadece yurt dışına giderek yaptırabildiği bu tedaviler artık ülkemizde rahatlıkla yapılabilmektedir”
– “Suriyelilerin geri dönüşünü hızlandırmak için altyapı çalışmaları olacak. Kalıcı konut inşası, okul, hastane gibi toplumsal hizmet merkezlerinin yapılması noktasında kapsamlı çalışmalarımız olacak. Benzer çalışmaları Musul, Telafer, Kerkük ve Kuzey Irak bölgesinde yürütüyoruz”

(Mehmet Akif Parlak-Orhan Yoldaş/Gaziantep-Malatya)

3- İhracata Karadeniz ve İç Anadolu dopingi

– Bu yılın ilk ayında ihracatın 13 milyar dolara dayanarak son yılların en iyi performansını sergilediği dikkati çekerken, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde bulunan iller, dış satımını yüzde 16’nın üzerinde artırdı
– İhracatı en fazla artan illerin başında Bayburt, Gümüşhane ve Rize gelirken, İç Anadolu Bölgesi’nde bulunan Konya, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Ankara toplam ihracat artışına önemli katkı sağladı
– Son yıllarda verilen destekler sayesinde üreticilerin global pazarda söz sahibi olduğu Türkiye’de, ihracatın yüzde 64,8’i Marmara Bölgesi’nden gerçekleştirildi
– Doğu Anadolu Bölgesi ihracatında, ocakta geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 29,6’lık kayıp yaşandı

(Belgin Yakışan Mutlu/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.