Genel

GÜNDEM / 13 Şubat 2019

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Voleybol Sahası’nda Türkiye Esnaf Buluşması ile Üreğil Millet Bahçesi’nde Mamak Toplu Açılış Töreni’ne katılacak.

(Ankara/14.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Gürcistan Meclis Başkanı Irakli Kobakhıdze ile görüşecek ve onuruna öğle yemeği verecek.

– Yıldırım, KKTC Başbakanı Tufan Erhürman’ı kabul edecek, TBMM Tören Salonu’nda “Troya Hazineleri” belgeselini izleyecek.

(TBMM/11.30/13.00/14.30/21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek “Bilirkişilik Çalıştayı”na katılacak.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu ve Asayiș Șube Müdürleri toplantılarına iştirak edecek.

(Ankara/09.30/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, jandarma ve polis özel harekat mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelecek, Valilik, Elif Güntaş İlkokulu, Millet Bahçesi ve 15 Temmuz Parkı ile AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

– Selçuk, Millet Kıraathanesi’nde gençlerle, Grand Şaroğlu Hotel’de de iş insanları, muhtarlar ve kanaat önderleriyle buluşacak.

(Tunceli/09.30-13.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’na katılacak, ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Güvenevler Kültür ve Sanat Merkezi açılış törenine katılacak, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle toplantı yapacak.

(Gaziantep/14.00/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- TBMM’den

– Genel Kurulda, Maden Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifi üzerinde görüşmeler devam edecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

– TBMM Dilekçe ve İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonunda Kamu Denetçiliği Kurumu 2018 Yıllık Raporu sunulacak.

(TBMM/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Rize-Artvin Havalimanı ile Çevre Yolu ve Salarha Tüneli inşaatlarında incelemede bulunacak, ziyaretler gerçekleştirecek.

(Rize/10.30-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TÜİK, geçen yılın aralık ayına ilişkin süt ve süt ürünleri ile kümes hayvancılığı üretimi istatistiklerini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

3- Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR, Teknofest 2019’un basın tanıtımına katılacak.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro taraftarları ile muhalefetin düzenlediği gösteriler, ABD’nin yönetim değişikliği baskıları ve uluslararası yansımaları takip ediliyor.


(Caracas) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD ve Polonya’nın öncülüğünde Orta Doğu’da barış ve güvenlik konularının tartışılacağı konferans düzenlenecek.

(Varşova) (Fotoğraflı)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.

(Halep/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

– FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde Sualtı Taarruz (SAT) ile Kurtarma ve Sualtı komutanlıklarında görevli 38 askerle bu personelden sorumlu sözde Deniz Kuvvetleri yapılanmasının “mahrem imamı” konumundaki 14 sivilin de aralarında bulunduğu 42’si tutuklu 52 sanığın yargılanmasına İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri’de devam edilecek.

(İstanbul/11.00)

– Darbe girişiminde Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 155 sanığın yargılanmasına 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

SPOR

1- FIFA’ya üye 47 federasyonun başkan ve üst düzey yöneticilerini bir araya getiren FIFA Futbol Zirvesi, Shangri-La Bosphorus Otel’de başlıyor.

(İstanbul/09.00)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu ilk maçları Tottenham-Borussia Dortmund, Ajax-Real Madrid karşılaşmalarıyla sürecek.

(Londra/Amsterdam/23.00)

3- Basketbolda Ankara’nın ev sahipliği yaptığı Erkekler Türkiye Kupası maçları başlayacak.

– Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyonun ilk gününde Türk Telekom-Galatasaray Doğa Sigorta, Fenerbahçe Beko-Bahçeşehir Koleji maçları yapılacak.

(Ankara/17.00/20.30) (Fotoğraflı)

4- UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Galatasaray ile Benfica arasında 14 Şubat Perşembe günü İstanbul’da oynanacak ilk maç öncesi Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde, Portekiz temsilcisinin Teknik Direktörü Bruno Lage de Türk Telekom Stadı’nda basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/15.30/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Kasımpaşa Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Kemerburgaz Tesisleri’nde düzenlenecek basın toplantısında, Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasındaki Galatasaray maçıyla ilgili soruları yanıtlayacak.

(İstanbul/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Basketbolda Kadınlar FIBA Avrupa Ligi’nin 13. haftasında B Grubu’nda Fenerbahçe, Letonya temsilcisi TTT Riga’yı Metro Enerji Spor Salonu’nda konuk edecek.

(İstanbul/19.30) (Fotoğraflı)

7- Basketbol Kadınlar Avrupa Kupası son 8 turu maçında Galatasaray, Ahmet Cömert Spor Salonu’nda Fransa’nın BLMA takımını konuk edecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

8- Voleybolda Kadınlar Challenge Kupası 4’lü final turu rövanş maçında Aydın Büyükşehir Belediyespor, Yunanistan temsilcisi AO Thiras’ı Mimar Sinan Spor Salonu’nda ağırlayacak.

(Aydın/19.00) (Fotoğraflı)

9- Galatasaray Kulübünün şubat ayı olağan divan kurulu toplantısı Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda yapılacak.

(İstanbul/13.30) (Fotoğraflı)

10 – 2019 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF 2019) Bosna Hersek’te sürüyor.

(Saraybosna) (Fotoğraflı)

11- Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından “Spor Müsabakalarına Dayalı Sabit İhtimalli ve Müşterek Bahis Oyunlarının özel hukuk tüzel kişilerine yaptırılması” işine ilişkin ihalenin 2. ve nihai oturumu gerçekleştirilecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- Antarktika Türk bilim insanlarına “laboratuvar” oldu
– 3. Ulusal Antarktika Bilim Seferi’ne katılan bilim insanları, kutup biyoçeşitliliği, canlı bilimleri, ekoloji ve deniz bilimleri gibi farklı alanlardaki çalışmalarını “beyaz kıtaya” taşıdı
– “Bilim ve barış kıtası” olarak adlandırılan Antarktika, Türk bilim insanlarının araştırmalarına laboratuvar oldu
– Bilim insanları, denizden, karadan ve canlılardan aldıkları örneklerle bilimsel araştırmalara katkı sunmak için Antarktika’nın zorlu koşullarında çalışmalarını sürdürüyor

(Dilara Zengin/Antarktika)

2- Tanktan çıkan darbeci emniyet müdürü de inkarı seçti

– FETÖ’nün darbe girişimi sırasında tankın içinden çıkan eski emniyet müdürü Mithat Aynacı, diğer birçok darbe sanığı gibi savunmasında, hakkındaki suçlamaları ve elde edilen delilleri inkar etti
– Yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan darbeci Aynacı’nın, 15 Temmuz’da darbeye iştirak eden birçok kişiyle telefonla görüştüğü, üzerinden 1 dolar çıktığı ve Bylock kullanıcısı olduğu tespit edildi
– Bu suçlamaları inkar eden darbeci Aynacı, darbe girişimini içerisine girdiği tankta öğrendiğine ilişkin savunması ise diğer sanıkların ve tanıkların ifadesiyle çöktü
– Alınan sanık beyanları ve elde edilen sabit delillere göre, darbeci Aynacı’nın savunmasının sadece yalanlardan oluştuğunun ortaya çıkması, Aynacı’nın da FETÖ’nün “ne olursa olsun, inkar et” stratejisini izlediğini gösteriyor

(Enes Can – Mustafa Hatipoğlu / İstanbul)

3- Venezuela’ya ihracat 3’e katlandı
– Türkiye’den Venezuela’ya yapılan ihracat geçen yıl, önceki yıla göre yüzde 222 artarak 120 milyon 800 bin dolara yükseldi
– İhracatta ilk sıralarda makarna, ayçiçek yağı ve un gibi temel ihtiyaç maddeleri yer aldı
– Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanlığı Mustafa Terci:
– “2019’da da ihracatımız hızlı başladı. Bu ivme ile giderse 200 milyon dolar rakamlarını yakalama imkanımız var”

(Yusuf Şahbaz/İzmir)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.