Genel

İş insanı Jak Kamhi hayatını kaybetti! Jak Kamhi kimdir?

Türk sanayiinin kurucusu olarak ifade edilen Jak Kamhi 95 yaşında hayatını kaybetti. Konuyla ilgili açıklama Twitter üzerinden Türk Yahudi Toplumu tarafından yapıldı.

TWİTTER’DAN DUYURULDU

Ünlü iş insanı Jak Kamhi’nin hayatını kaybettiği haberi Türk Yahudi Toplumu tarafından Twitter üzerinden yapıldı.

İş insanı Jak Kamhi hayatını kaybetti! Jak Kamhi kimdir?

DERİN ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ

Türk Yahudi Toplumu Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında Jak Kamhi’nin vefat haberini şu sözlerle duyurdu:

“Değerli büyüğümüz, devlet üstün hizmet madalyası sahibi, özverili başarılı çalışmaları ve vizyonuyla sevdalısı Türkiye’mizi toplumumuzu her alanda en iyi şekilde temsil etmiş, iş hayatının duayeni Jak Kamhi’yi kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz”

İş insanı Jak Kamhi hayatını kaybetti! Jak Kamhi kimdir?

JAK KAMHİ KİMDİR?

Sosyal medyada duyurulan vefat haberi sonrasında Jak Kamhi kimdir? araştırılması yapılmaya başlandı. Türkiye’de pek çok beyaz eşyanın ilk üreticisi olarak ifade edilen Kamhi, 1925 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nde mühendislik eğitimi alarak tamamlayan Kamhi, meslek hayatı boyunca pek çok başarıya imza attı.

Ülkemize yaptığı dış tanıtımına katkılarından dolayı 1991 yılında Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülüne layık görüldü.

PROFİLO’YU KURDU

Ünlü iş adamı Jak Kamhi, 1976 yılında İstanbul’da Profilo’yu kurdu. 1995 yılından beri BSH bünyesinde faaliyetlerine devam eden dev firmanın 1.200^den fazla yetkili servis noktası bulunuyor.