Genel

İstanbul'da bekçiye sopalı saldırı! Saldırgan bacağından vurularak durdurulabildi!

Olay İstanbul’un Arnavutköy ilçesine bağlı Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nde gerçekleşti. Bekçiler, fırında yığılma olmaması için görev yaparken sopalı saldırıya uğradı. İddiaya göre bekçiler, görev sırasında şüpheli olarak gördükleri 2 kişiye kimlik sorgulaması yapmak istedi. Bekçinin kimliği istemesi üzerine aralarında tartışma çıkan şüpheli bekçiye sopayla saldırdı.

“SEN BENİM KİMLİĞİMİ ALAMAZSIN”

Koronavirüs salgını sebebiyle sosyal mesafe kuralına uyulduğu şu gönlerde bekçiler de yoğun mesai yapıyor. Arnavuköy’de iddiaya göre fırında yığılma olmaması için görev yapan bekçiler, şüpheli gördüğü araç içerisindeki iki vatandaşa kimlik sordu. Saldırgan Y.D. kimliğin istenmesi üzerine, “Sen benim kimliğimi alamazsın” diyerek, bekçiye sopayla saldırdı. Bekçi saldırganı bacağından vurarak etkisiz hale getirdi.

SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

Y.D. yaralı olarak Arnavutköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Arabada Y.D.’nin yanında olan O.D. ise olayın ardından hastanede gözaltına alındı. Bekçiye saldıran Y.D.’nin “kasten adam yaralama”, “kasten adam öldürmeye teşebbüs”, “nitelikle yağma”, O.D.’nin ise “uyuşturucu kullanma”, “ateşli silah kanununa muhalefet”, “dolandırıcılık” ve “kasten yaralama” suçlarından suç kayıtları olduğu tespit edildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği ifade edildi.