Genel

Jan Böhmermann'ın Recep Tayyip Erdoğan Şiiri için İhtiyati Tedbir Kararı Alındı

Alman Komedyen Jan Böhmermann’ın Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaretler içeren şiiri hakkında ihtiyati tedbir kararı alındı. Alman Hükümet sözcüsü herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Alman hükümeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret içeren şiiri okuyan Alman komedyen Jan Böhmermann hakkında alınan ihtiyati tedbir kararına yönelik yorumda bulunmadı.

Alman Hükümeti Sözcüsü Steffen Seibert’a, Federal Basın Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında, Hamburg Eyalet Mahkemesi’nin Böhmermann’ın okuduğu şiir hakkında aldığı kararı hükümetin nasıl değerlendirdiği soruldu.

Seibert, “Alman hükümeti prensip olarak mahkeme kararlarını değerlendirmez.” dedi.

Mahkeme kararında, Böhmermann’ın söz konusu şiirinin büyük bölümünü okuması yasaklanmış ve şiirin belirli bölümlerinde eleştiri sınırının aşıldığı ifade edilmişti. Kararda ayrıca, mizahtaki eleştiri sınırının, insan onurunun kırılması durumunda biteceği kaydedilmişti.

– ”Alman hükümeti Suriyeli sığınmacılar için 1,2 milyar avro ödeyecek”

Öte yandan Seibert, Suriyeli sığınmacılar için Alman hükümetinin yapacağı yardımlar hakkında da bilgi verdi.

Bu konuda, bu yıl toplam 1,2 milyar avro harcayacaklarını belirten Seibert, Suriyeli sığınmacılar için 2018 yılına kadar 2,3 milyar avroluk yardımda bulunacaklarını bildirdi.

Seibert, “2016 yılında Birleşmiş Milletler’in (BM) insani programları için 1 milyar avronun verilmesi öngörüldü. Bunun 570 milyon avroluk kısmı Dünya Gıda Programı için harcanacak. Yani (bunlar), Suriyeli sığınmacılar için hazırlanan yardım programlarına ve onlara yardım eden komşu ülkeler Lübnan, Ürdün ve Türkiye’ye verilecek.” şeklinde konuştu.

Seibert, Alman hükümetinin ayrıca, sığınmacılar için bulundukları yerde istihdam perspektifleri sunan “Partnership for Prospects” adlı program için de 200 milyon avro yardımda bulunacağını söyledi.

Kamu haberleri, gündem haberleri ve çok daha fazlası kamudan haberlerin merkezi kamupersoneli.net adresinde.

Kamupersoneli.net | AA