Genel

Koronavirüste akıl almaz olay! Taziyeye gitti koronavirüs bulaştırdı! 30 ev karantina altına alındı!

Akıl almaz olay Kayseri’de yaşandı. Kayseri’ye bağlı Kocasinan ilçesinin Yemliha Mahallesi’nde taziyeye giden Hatice A’nın, evdeki diğer kadınlara da koronavirüs bulaştırdığı ifade edildi. Eve giden Hatice’nin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından taziyeye katılan diğer kadınlara da test yapıldı. Mahallede bulunan 30 ev olay sebebiyle karantina altına alınırken, jandarma vatandaşlara ücretsiz olarak maske dağıttı.

EVE DÖNÜNCE RAHATSIZLANDI

Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Yemliha Mahallesi’nde Halil Bayram kalp krizi sebebiyle hayatını kaybetti. Hatice A’da, hayatını kaybeden Halil Bayram’ın evine taziye ziyaretinde bulundu. Evine döndükten sonra yüksek ateş ve öksürük şikâyetiyle başvuran Hatice A’ya yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Şikâyetleriyle gittiği Hatice A, Kayseri Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Koronavirüste akıl almaz olay! Taziyeye gitti koronavirüs bulaştırdı! 30 ev karantina altına alındı!

30 EV KARANTİNA ALTINDA

Konuya ilişkin çalışma başlatan İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, taziyeye giden tüm kadınlarına koronavirüs testi yapıldı. Bazı kadınlarda testin pozitif çıkmasının üzerine 30 ev karantina altına alındı. Jandarma ekipleri de önlem amacıyla vatandaşlara maske dağıttı.

BİZİM MAHALLEMİZDE ÜFÜRÜKÇÜ YOK

Kayseri’de son zamanlarda ortaya çıkan üfürükçü kadının koronavirüs bulaştırdığı iddiasına ilişkin halk tepki gösterdi. Mahalle halkından olan Firdevs Çalışkan konuya ilişkin, “Bizim mahallemizde herkes birbirini tanır. Burada öyle üfürükçü falan yok. Yemliha’da herkes ekmeğinin peşindedir. Bizim mahallemizde üfürükçü veya kötü bir iş yok. Derdimiz çalışmak ve daha iyi bir yaşama sahip olmak” ifadesini kullandı.