Genel

Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiriyor! Araç muayeneleri ertelendi mi?

Araç muayeneleri yapılacak mı? Araç muayene istasyonları hizmet veriyor mu? Sorusu koronavirüs sebebiyle sürekli olarak araştırılıyor. Araç muayene süresi biten ya da muayene süresi bitmek üzerinde olan vatandaşlar, bu sorulara cevap arıyor.

ARAÇ MUAYENESİ ERTELENECEK Mİ?

3 Nisan 2020 tarihli ve 31088 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre araç sahiplerini sevindirecek bir gelişme yaşandı. Buna göre araç muayeneleri 3 ay boyunca ertelendi.

3 AY BOYUNCA ERTELENDİ

Karar 3 Nisan tarihinden itibaren geçerliliğini koruyor. 3 Nisan’da dâhil olmak üzere, muayene süresi gelen ya da muayene süresi geçen araç sahipleri, taşıtlarını 3 Temmuz 2020 tarihinden itibaren 45 gün boyunca yapabilecek.

Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiriyor! Araç muayeneleri ertelendi mi?

MUAYENE İSTASYONLARI AÇIK OLACAK MI?

Konuyla ilgili alınan karar kapsamında, muayene istasyonlarının açık olup olmayacağı da araştırılan konular arasında. Karar 3 Nisan itibariyle Resmi Gazete’de yürürlülüğe girmesiyle beraber muayene istasyonlarının açık olup olmayacağı belli oldu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

“Bu süre zarfında Türkiye genelindeki istasyonlarımız hizmet vermeye devam etmektedir. Halihazırda T.C Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen ve uygulanan önlemlere ek olarak Türkiye genelindeki tüm istasyonlarımızda gerekli hijyen tedbirleri alınmış bulunmaktadır”