Genel

Seyahate Çıkarken Bavula Sığamamaya Son! Kolay Bavul Nasıl Hazırlanır?

Daha önce en az bir kere seyahat etmiş ya da yakın zamanda seyahat edecek olma ihtimaliniz oldukça yüksek. Her gün milyonlarca insan çeşitli nedenlerden dolayı seyahat etmekte. Eğer siz de bu milyonlarca insanın arasında bulunuyorsanız ve özellikle yanınızda çok eşya getirmeniz gerekiyorsa, seyahate çıkarken bavul hazırlamanın ne kadar zorlayıcı olabileceğini biliyor ya da tahmin edebiliyorsunuzdur. Bugünkü yazımızda bavula sığamamaya son verecek kolay bavul hazırlama ipuçlarını sizler için bir araya getirdik. Hadi başlayalım!

Matruşka Tekniği

Seyahate Çıkarken Bavula Sığamamaya Son! Kolay Bavul Nasıl Hazırlanır?

İç içe geçebilecek eşyalarınızı bizim ‘’Matruşka Tekniği’’ olarak adlandırdığımız tekniğı kullanarak valizine yerleştirirseniz, bu eşyalar daha az yer kaplayacaktır. Örneğin; ayakkabılarınızın içerisine çoraplarınızı sokabilirsiniz. Çoraplarınızın da içerisine deodorant ya da parfüm gibi eşyalarınızı koyabilirsiniz. Böylece valizinizde ayakkabılarınız, çoraplarınız ve parfüm gibi eşyalarınız sadece bir ayakkabı boyutunda yer kaplayacaktır.

Temel Eşyalarınızı Yanınızda Bulundurun

Uyku maskesi, seyahat yastığı, kulaklık ya da şarj aleti gibi temel ihtiyaçlarınızı karşılayacak olan ürünleri/eşyaları sırt ya da kol çantanızda bulundurun. Böylelikle bavulunuza daha fazla eşya koyabilirsiniz.
 

Eşyalarınızı Rulo Şeklinde Katlayın

Seyahate Çıkarken Bavula Sığamamaya Son! Kolay Bavul Nasıl Hazırlanır?

Eşyalarınızın bavulunuzda daha az yer kaplamasına yardımcı olacak bir diğer ipucu da kıyafetlerinizi ve havlu gibi katlanabilecek olan eşyalarınızı rulo halinde katlamaktır. Bir gömleği kare şeklinde katlamak o gömleği rulo şeklinde katladığınız zamana göre daha fazla yer işgal edecektir. Bu nedenle rulo olarak katlamak valizinizde daha fazla yer açılmasına yardımcı olacaktır.

Gerekli Olmayan Eşyaları Yanınızda Getirmeyin

Eğer valizinizde yer açmanız gerekiyorsa gerekli olmayan eşyalarınızı yanınızda getirmemeniz mantıklı olacaktır. Gideceğiniz yerden temin edebileceğiniz türde olan eşyaları/ürünleri de bırakmak bazı durumlar da mantıklı bir opsiyon olabilir.

Biletall.com üzerinden otobüs bileti, tren bileti veya uçak biletinizi aldıktan sonra bu teknikleri kullanarak bavulunuzda yerden tasarruf edebilir ve yanınızda daha fazla eşya getirebilirsiniz. İyi Yolculuklar!