Genel

Şoke eden görüntüler! Koronavirüs bitmeden Kronomid istilası başladı! Kronomid nedir?

Kronomid olarak adlandırılan, sivrisineklere benzeyen sinekler, neredeyse bir ilçeyi etkisi altına aldı. Özellikle Büyükçekmece’deki Dizdariye, Mimarsinan, Pınartepe, Kamiloba Mahalleleri’nde yaygın olarak görülüyor. Gelen bilgilere göre Büyükçekmece Belediyesi’ne açılan son bir haftadaki telefonların çoğunluğu bu sineklerle alakalı. Yeşil renkteki sinekler duvarları yeşil renkle kapladıklarını ve evlerin perdelerine yapıştıklarını ifade etti.

BELEDİYE ÇALIŞMALARINI ARTTIRDI

Vatandaşların yapmış olduğu şikâyetler sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Büyükçekmece Belediyesi, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Büyükçekmece Gölü tabanında oluşan kronomid türü sinek yoğunluğu Büyükçekmece’mizde bazı mahallelerde yoğun olarak görülmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipleri bölgemizde oluşan yoğunluk nedeni ile çalışmalarını arttırmıştır”

Yapılan bu paylaşımının altına, belediyenin yeteri derece çalışma yapmadığını ve ilaçlamanın zamanında yapılmadığı ifade edildi.

Şoke eden görüntüler! Koronavirüs bitmeden Kronomid istilası başladı! Kronomid nedir?

PENCEREYİ AÇAMIYORLAR

Sineklerin yoğunluğu sebebiyle, pencerelerini açamamaktan yakınan vatandaşlar, sineklerin sineklikten bile içeriye girdiğini ifade etti. Genellikle Büyükçekmece Gölü’nün çevresinde olan sazlıklardan dolayı ortaya çıkan sineklerin, bitkilerden beslendiği ve kısa ömürlü oldukları ifade edildi.