Genel

Tatilde çocuklu aileler çocuklarını yanında götürebilecek mi? Çocuklu aileler tatile nasıl gidecek mi?

Tüm Türkiye koronavirüs salgınıyla mücadele ediyor. Salgına ilişkin pek çok önem alındı. 11 Mayıs tarihinden itibaren düşen vaka sayılarının da etkisiyle Türkiye’de normalleşme adımları atılmaya başlandı. Erdoğan yapmış olduğu açıklamasında, “Şehirlerarası seyahat sınırlaması 1 Haziran’dan itibaren tamamıyla kaldırılmıştır. Olumsuz bir durum görmemiz halinde bazı illerimiz için bu kısıtlamayı yeniden getirebiliriz.” ifadesini kullanması üzerine çocuklu olan ve tatile gitmek isteyen aileler, tatile nasıl gideceklerini merak etmeye ve araştırmaya başladı.

ÇÖZÜM GELECEKTİR

Konuyla ilgili açıklama yapan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, “Aile bütünlüğünü sağlamak için devlet mutlaka bu konuda çözüm getirecektir” ifadesini kullanarak, konuya çözüm gelebileceğinin sinyalini verdi.

Tatilde çocuklu aileler çocuklarını yanında götürebilecek mi? Çocuklu aileler tatile nasıl gidecek mi?

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI DEVAM EDİYOR

Erdoğan, açıklamasında sokağa çıkma kısıtlamasının 0-18 yaş grubu gençler için devam ettiğini, kısıtlamanın düzenlendiğini belirtti. Belirtilen yaş grubu 14.00  – 20.00 saatleri arasında sokağa çıkabileceği ifade edildi. Ancak ailelerin çocuklarıyla beraber tatile gidip gidemeyeceği konusunda net bir açıklama gelmedi.