Genel

Toplu taşıma kullananlar dikkat! Yolculuktan 14 gün sonra..

Çin’de yeni bir araştırıma yapıldı. Yapılan araştırma sonucuna göre toplu taşımada koronavirüs riskinin ne boyutta olduğu gözler önüne serildi.

YOLCULUKTAN 14 GÜN SONRA VİRÜS TESPİT EDİLDİ

Yapılan araştırmaya göre endeks hastaları olarak tanımlanan toplam da 2 bin 300 kişi incelendi. Yapılan inceleme sonucunda ise, yolculuktan 14 gün sonra bile koronavirüsün geliştiği saptandı. Hastaların 3 önünde, arkasında ve yanında oturan 72 bin kişi de inceleme altına alındı.

Toplu taşıma kullananlar dikkat! Yolculuktan 14 gün sonra..

RİSK BU KRİTERLERE GÖRE DEĞİŞİYOR

Southampton Üniversitesi’nde bulunan Dr. Shengje Lai’nin ele almış olduğu araştırmaya ilişkin, şu ifadeler kaydedildi:

Çalışmamız trenlerde COVID-19 bulaşma riskinin arttığını ortaya koyuyor. Yolcunun nerede oturduğu, yolculuk süresi ve enfekte olan bir kişinin yakınlarında olup olmaması büyük fark yaratıyor. Bu çalışma toplu taşıma araçlarında yoğunluğu azaltmanın önemini ve araca binmeden önce yolcularının ateşlerinin ölçülmesinin gerekliliğini ortaya koyuyor.”

VİRÜSÜN SALDIRI HIZI DEĞİŞİYOR

Burada en çok merak edilen konuların başında, virüsün saldırı hızı. 72 bin kişiden 234’ünde virüsün geliştiği tespit edildi. Bu durumda saldırı hızının yüzde 0,32 olduğunu gösteriyor. Bu oran, kişinin tam yanında oturanlarda yüzde 3,5 olarak belirtildi. Virüsün saldırı hızı, yolculuk süresi, kişilerin arasındaki mesafe gibi kriterlere göre değişiyor. Kişi başına saat olarak yüzde 0,15 oranında artıyor.