Genel

Valilik açıkladı! Piknik yapmak yasaklandı!

Ülkemizde özellikle Kurban Bayramı’ndan sonra artan koronavirüs vakaları sebebiyle her geçen gün yeni tedbirler alınmaya başlanıyor. İçişleri Bakanlığı 81 ilde yeni tedbirler almaya başlayınca, il valilikleri de yeni tedbirler almaya başladı. Alınan son bilgiye göre Erzincan Valisi başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı.

PİKNİK YAPMAK YASAKLANDI

Valiliğin almış olduğu karara göre, il genelinde cadde, sokak, park, kamuya açık alanlarda piknik yapmak yasaklandı Bununla birlikte, meskenler hariç tüm alanlarda maske takmak zorunlu hale getirildi.

Valilik açıkladı! Piknik yapmak yasaklandı!

ALINAN KARARLAR

Erzincan Valiliği tarafından yapılan açıklamada alınan kararlar şu şekilde ifade edildi:

Minibüs ile koltuk kapasitelerinde herhangi bir seyreltme ve kaldırılma yapılmayan otobüsler gibi iç hacim bakımından fiziki mesafe kurallarının uygulanamayacağı şehir içi toplu ulaşım araçlarında ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Turizm işletmesi belgesi olan otel, restoran, işletmeler de dahil olmak üzere restoran, kafe gibi tüm yeme-içme ya da eğlence yerlerinde saat 24.00’ten sonra müzik yayınına hiçbir şartta izin verilmeyecektir.

Vatandaşların toplu bulunabileceği pazar yerleri, kafe, restoran gibi yeme içme ve eğlence mekanlarında salgınla mücadele amacıyla, ilgili genelgeler doğrultusunda belirlenen kuralların uyulmasına yönelik denetimlerin artırılması, tedbirlere riayet etmeyen gerçek ve tüzel kişilere uygulanan idari para cezalarının tahsili konusunda Valilik ve kaymakamlık makamlarınca gerekli hassasiyetin gösterilmesi kararlaştırılmıştır.