Genel

Valilikten son dakika açıklaması! O kişilerin AVM, pazar yeri, kafe, çay bahçeleri, piknik alanları, asker uğurlamalarına katılmaları yasaklandı!

Her geçen gün 65 yaş üstüne gelen kısıtlamalar artmaya devam ediyor. Gelen son bilgiye göre yasağa katılan illerden biri de Eskişehir oldu. Açıklama bugün Eskişehir Valiliği tarafından yapıldı. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karara göre 65 yaş üstü vatandaşların belirli saatlerde belirtilen toplu etkinliklere katılımları yasaklandı.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Konuyla ilgili kritik açıklama Eskişehir Valiliği tarafından yapıldı. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu almış olduğu kararla birlikte gündüz 12.00 – 14.00 akşam 20.00 – 23.00 saatleri arasında etkinliklerin yapılması uygun görüldü.

Valilikten son dakika açıklaması! O kişilerin AVM, pazar yeri, kafe, çay bahçeleri, piknik alanları, asker uğurlamalarına katılmaları yasaklandı!

AÇIKLAMA METNİ

Valilik konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Bu kapsamda 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın dernek ve kooperatif gibi sivil toplum kuruluşlarının (zorunlu icrai faaliyetleri) etkinlik ve toplantıları hariç olmak üzere etkinlik ve toplantıları, düğün, cenaze, birinci derecede yakınları olan kişilerin düğün ve cenazelerine katılım hariç olmak üzere, pazar yeri, sosyal faaliyetler, alışveriş merkezleri, çay bahçesi, kafe, kıraathane, piknik alanları, asker uğurlamaları ve benzeri gibi kalabalık alanlara girmesinin yasaklanmasına, toplu taşıma araçlarını 07.00-09.00 ve 17.00-19.00 saatleri arasında kullanmamaları yönünde uyarı ve bilgilendirme çalışmalarının yapılmasına, taziye çadırı ve taziye evi gibi alanlarda toplanma başta olmak üzere her türlü taziye ziyaretlerinin yasaklanmasına karar verilmiştir”