• Haberler
  • Gündem
  • Genelkurmay Başkanı Akar'dan Afrin Hakkında Detaylı Açıklama

Genelkurmay Başkanı Akar'dan Afrin Hakkında Detaylı Açıklama

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre Genelkurmay Başkanı Akar'a Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in yanı sıra Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz'de

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre  Genelkurmay Başkanı Akar'a Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in yanı sıra; Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz'de eşlik etti.

20 Ocak 2018'de başlayan Zeytin Dalı Harekatı'yla alakalı olarak yürütülen operasyonlarla beraber komuta yerlerinde birlik komutanları ve personelleri ile bir görüşme gerçekleştiren Akar bölge hakkında detaylı bilgiler aldı.

Söz konusu Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar yaptığı açıklamada; "Mücadelemiz elbette askerlerimiz, jandarmalarımız, polislerimizin yanı sıra güvenlik korucularımız ve ÖSO ile omuz omuza devam edecektir.

Şehit ve gazilerimizin hiçbirinin tek damla kanları dahi yerlerde kalmayacak. Teröristler ile bunlara destek veren hangi güç var ise mutlaka üzüntüye uğratılacak. Harekat sonrasında tüm faaliyetler hem askeri olarak ve hemde insani olarak değerler anlamında dünya ülkelerine örnek olarak şekilde icra edilmekte." dedi.

Hareakatın terör örgütü ve baskılarına maruz kalan mültecilere yönelik olarak açıklama yapan Akar; "Teröristlerden temizlenmiş bölgelerde siviller evlerine dönmeye devam ediyor" dedi.  Orgeneral akar Türk insanlarının sevgi ve güvenlerinden güç aldıklarını ifade ederek;

"Zeytin dalı harekatının başarı ile devam etmesinde büyük hak sahibi olan aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet çatışmalarda yaralanan kahraman gazilerimize ise acil şifalar diliyorum." dedi.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme