Genel

2016 Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı Soruları, Cevapları ve Yorumları (Kolay mıydı? Zor muydu?)

Adalet Bakanlığı’nın 17 Temmuz’da yapılacakken 9 Ekim‘e ertelenen Görevde Yükselme Sınavı (GYS), ilk oturumu bugün 10.00‘da Ankara’da gerçekleştirildi. Sınavın ikinci oturumu ise öğleden sonra 14.00‘da yapılacak.


Görevde Yükselme Sınavı için heyecanla bekleyen adayların heyecanları nihayet bitti. Sınavın sona ermesinin ardından adaylar şimdi sınav sorularını tartışıyor. Peki sizce 2016 Görevde Yükselme Sınavı kolay mıydı zor muydu? Adaylar bu sorunun cevabını arıyor.

Size göre 2016 Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı’nda hatalı soru var mıydı? En çok hangi soruda zorlandınız? Hangi sorular kolaydı? Sınav süresi yeterli miydi? 

Sınava giren tüm adaylara kamupersoneli.net olarak geçmiş olsun diyor ikinci oturuma girecek adaylara başarılar diliyoruz.

Siz de Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı’na ilişkin yorumlarınızı haberimizin altında bizlerle ve sınava giren diğer adaylarla paylaşabilirsiniz.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. sorular çok uzun ve zordu. çoğu nsan yetiştiremedi, ayırca 5 tane şık olmasıda eksi bir avantajdı, bizden önce giren müdürler gerçekten çok şanslıymış, yazık oldu bizlere..

  2. Soru havuzu değiştirmek adına soruları çok kasmışlardı, daha önceki sınavları düşününce gerçekten büyük haksızlık bizlere.

  3. sınav gerçekten çok zordu. 90 ve üzeri puan hedefi olanlar, acaba barajı geçebilecek miyim düşüncesindeler. şıklar arttırılmıştı fakat süre aynı idi. burada haksızlık söz konusu. inşAllah herkes için hayırlısı olur.

  4. T.C tarihinde ki tüm zamanların en zor GYS sınavı idi. İnşAllah eski sistem gelir. Dün işe giren askerlik borçlanması ile girmiş. Haksızlık haksızlık.o zaman bayanlar da askerlik borçlanması ile girsinler. Apaçık haksızlık. Soruyu okuyana kadar 2 dk geçti

  5. Yapılabilecek en zor an karışım en anlamsız sınavdı madem sürekli bölge adliye ve vergi mahkemesine dayali sorular sorulacaktı bölge adliye ve vergi mahkemelerine atanalım ona göre hazırlanırken daha yeni kurulan mahkemeler icin bu kadar olmazzz bukadar

  6. bugüne kadar girdiğim en zor sınavdı, 5 seçenek, uzun metinler, metinleri okumak iki dakika soruyu anlamak 2 dakika, şıkları elemek 2 dakika, böyle berbat bir sınav olamaz, avukatların istinaf dilekçesi yazmayı bilmediği yeni kurulan mahkemeler hakkında bu kadar soru sorulması büyük haksızlık, ayrıca vergi mahkemeleri sorularına bu kadar ağırlık verilmesi ne derece adil, sonuçta herkes vergi mahkemelerinde ve istinaf mahkemelerinde çalışmıyor, istinaf mahkemelerinde çalışanlar bile henüz işleyişi anlayamamışken bizlere bunların sorulmasının açıklaması olamaz

  7. Her soruda ilave bir şık eklenmiş, dolayısıyla her soruya bir şık 100 soruda 100 şık eklenmiş oluyor. Bir önceki sınava göre matematiksel olarak 25 soru eklenmiş , ama ek süre eklenmemiş. Süre sıkıntısı olduğu gibi sorular da uzundu. Birde belirlenen okullarda sınava ilişkin hazırlık eksikliği de vardı. Adayların oturacağı sıralar belli değildi, sınıflarda bulunan ışıkların birazı yanmıyordu… Şanssız bir dönemde ilk girmiş olduğum sınavanım kötü geçti.

  8. Sizce bu sene yazi isleri mudurlugu kac puanla kapatir

  9. SÜRE ŞIK SAYISININ ARTIRILMASINA PARALEL 20 DK ARTIRILMALIYDI AYRICA HATALI SORU SAYISI 5 TEN FAZLA GİBİ GÖZÜKÜYOR SINAVIN İPTAL OLMA DURUMU DA BUNA BAĞLANTILI OLABİLİR. İTİRAZ SONUÇLARINA GÖRE BAKALIM NASIL OLACAK HERŞEYİN HAYIRLISI OLSUN…..
    HATALI OLARAK DÜŞÜNDÜĞÜM 1- İNKLAP TARİHİ HARP OKULU SORUSU
    2- RESMİ YAZIŞMALAR' DAN İMZA İLE İLGİLİ SORU
    3- HALKLA İLİŞKİLER YABANCI DÜŞÜNÜR İSMİ
    4- BAŞKNETEKİ YARDIMCI BİRİMLER SORUSU
    5- ASKERİ KAZADA TEBLİGAT SORUSU
    6-TEBLİGATTA BİR SORU
    7- HMK 6100 DEN BİR SORU
    BUNLAR TARTIŞMALI SORULAR BAKALIM NE OLACAK

  10. Sınav çok zordu. Ayrıca herkesin yakındığı gibi süre yetersizdi. Üniversite soruları gibi zordu. GYS biraz daha basit olmalıydı.