Genel

Hakimler Savcılar Kurulu Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınav İlanı Yayımlandı

Hakimler Savcılar Kurulunun resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav ilanı belirtildi. Peki bu sınavlar HSK’daki hangi kadrolar için gerçekleştirilecek? Konu ile ilgili olarak tüm detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Hakimler Savcılar Kurulu tarafından yayımlanan unvan değişikliği sınav ilanında 4 üncü dereceli tekniker, 7 inci dereceli teknisyen (elektrik), 7 inci dereceli teknisyen (bilgi işlem) kadroları için sınav yapılacağı ifade edildi.

Hakimler Savcılar Kurulu tarafından yayımlanan görevde yükselme sınav ilanında ise 3 ve 4 üncü dereceli şube müdürlüğü, 3, 4 ve 5 inci dereceli şef, 5, 6, 8 ve 9 uncu dereceli veri hazırlama ve kontrol işletmeni, 5 ve 9 uncu dereceli şoför kadroları için sınav yapılacağı belirtildi.

BAŞVURU DETAYLARI

Hakimler Savcılar Kurulu görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı için başvurular 11 Haziran 2018 tarihinde başlayacak ve 22 Haziran 2018 tarihine kadar devam edecek. Adaylar başvurularını mesai saatleri içinde İnsan Kaynakları Bürosuna şahsen yapacaklardır. Aşağıdaki linkler üzerinden başvurular hakkında tüm detayları görüntüleyebilirsiniz.

GÖREVDE YÜKSELME SINAVI GENEL ŞARTLAR

a) Görevde yükselme yazılı ve sözlü sınavında başarılı olmak,

b) Atanılacak kadro için öngörülen hizmet süresi ve öğrenim düzeyi şartlarını taşımak,

c) İlan edilen kadro için bu şartı sağlayan personel bulunmaması durumu hariç olmak üzere Kurulda en az bir yıldır görev yapıyor olmak

UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI GENEL ŞARTLAR

a) Unvan değişikliği yazılı ve sözlü sınavında başarılı olmak.

b) Atanılacak kadro için öngörülen öğrenim düzeyi şartını taşımak,

c) Kurulda görev yapıyor olmak