Genel

İçişleri Bakanlığı Unvan Değişikliği Sınav Giriş Belgeleri Yayımlandı

13 Ocak 2018 tarihinde uygulanacak olan İçişleri Bakanlığı Unvan Değişikliği sınav giriş belgeleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlandı. İçişleri Bakanlığı Unvan Değişikliği sınavı hakkında detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

SINAV GİRİŞ BELGELERİ YAYIMLANDI

Bilindiği gibi İçişleri Bakanlığı Unvan Değişikliği sınav ilanı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 27 Aralık 2017 tarihinde yayımlandı. Söz konusu sınav ise 13 Ocak 2018 tarihinde saat 10.00’da gerçekleştirilecektir. Söz konusu sınava ilişkin sınav giriş belgeleri Milli Eğitim Bakanlığının resmi web adresi üzerinden yayımlandı.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınavda adaylara dört seçenekli sorular sorulacak ve ‘A’ ve ‘B’ gibi iki soru kitapçığı olacak. Sınavın soru cevapları Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacaktır. 16 Ocak 2018 tarihinde açıklanacak olan soru ve cevapların ardından 26 Ocak 2018 tarihinde sınav sonuçları açıklanacaktır.

SINAV DEĞERLENDİRMESİ

Sınav değerlendirmesi 100 tam puan üzerinden yapılacak ve en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılacaklardır. Buna göre puan hesaplamasında “[Puan=(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100]” formülü kullanılacaktır.