Genel

İçişleri Bakanlığı Unvan Değişikliği Sınav İlanı Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İçişleri Bakanlığı unvan değişikliği sınav ilanı yayımlandı. Peki sınav hangi unvan için geçerli olacak? Unvan değişikliği sınavı hakkında tüm detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz…

Milli Eğitim Bakanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda İçişleri Bakanlığı programcılık unvanında unvan değişikliği sınav ilanı yayımlandı. Yayımlanan unvan değişikliği sınav ilanının detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Buna göre söz konusu sınav 13 Ocak 2018 tarihinde saat 10.00’da gerçekleştirilecektir. Sınav Ankara’da yapılacak ve 8 Ocak 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığının resmi web adresi üzerinden sınav giriş belgeleri yayımlanacaktır.

SORU VE CEVAPLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ayrıca bazı durumlarda adaylar söz konusu sınava alınmayacaklardır. Bu durumların neler olduğuna ise kamuperosneli.net olarak aşağıda paylaştığımız bağlantı adresinden ulaşabilirsiniz. Sınavda adaylara dört seçenekli sorular sorulacak ve ‘A’ ve ‘B’ gibi iki soru kitapçığı olacak. 

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınavın soru ve cevapları Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 16 Ocak 2018 tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçları ise 26 Ocak 2018 tarihinde İçişleri Bakanlığının resmi web adresi üzerinden açıklanacaktır. 

SINAV KONULARI

SINAV DEĞERLENDİRMESİ

Sınav değerlendirmelerinde ise değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınarak 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır ve başarı puanı hesaplamasında [Puan=(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.