Genel

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Görevde Yükselme Sınav Duyurusu Yayımladı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) resmi internet sayfası üzerinden bir duyuru yayımladı. 

YÖK tarafından ‘Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği Uyarınca Görevde Yükselme ve/veya Unvan Değişikliği Merkezi Yazılı Sınav Duyurusu’ başlığıyla yayımlanan duyuruda sınava ilişkin bilgiler verildi. 

YÖK’TEN GÖREVDE YÜKSELME SINAVI DUYURUSU

YÖK tarafından yayımlanan duyuruda, düzenlenecek olan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavına ilişkin karar yazısı, sınavda çıkacak konu başlıkları ve Yükseköğretim üst kuruluşları ile yükseköğretim kurumları personeli 2018 yılı görevde yükselme ve/veya unvan değişikliği merkezi yazılı sınava ilişkin kurum bazında kadrolar yer aldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) duyurusunda ayrıca açıklanan kadrolar için düzenlenecek olan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı son başvuru tarihine ilişkin bilgi verdi. 

Sınava başvuruların başladığının bildirildiği duyuruda son başvuru tarihi olarak 30 Nisan olarak açıklandı.

SINAV KONULARI YAYIMLANDI

Yükseköğretim Kurulu’nun web sayfasında yayımlanan duyuruda, gerçekleştirilecek sınavda çıkacak konulara ilişkin de bilgiler verildi. Söz konusu sınavda, Anayasa, Kanunlar, Kanun Hükmünde Kararnameler, Yönetmelikler, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı konularından sorular sorulacağı bildirildi.