Gündem

1 Gün Milli Yas İlan Edildi

 Başbakanlıkça, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen menfur terör saldırısı sonucunda hayatını kaybedenlerin acı kaybından dolayı bir gün süreyle milli yas ilan edildiği duyuruldu. Bütün yurtta ve dış temsilciliklerde bugün bayraklar yarıya indirilecek.

Başbakanlık, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenler anısına bir gün süreyle milli yas ilan edildiğini duyurdu. 

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Atatürk Havalimanı’ndaki menfur terör saldırısı sonucunda hayatını kaybedenlerin acısı dolayısıyla bir gün süreyle milli yas ilan edildiği bildirildi. 

Açıklamada, bütün yurtta ve dış temsilciliklerde bugün, bayrakların yarıya indirilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi. 

Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısının ardından İstanbul’a gelen turistler, terörün amacına ulaşmaması için Türkiye’ye gelmeye ve seyahat etmeye devam edeceklerini söyledi. 

Hollandalı yolcu Fira, Atatürk Havalimanı dış hatlar geliş katında, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlama gerçekleştiği anda Türkiye’de olmadığı için mutlu hissettiğini ancak hayatını kaybedenler adına büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Sabah saatlerinde İstanbul’a geldiğini aktaran Fira, “Amsterdam’dan geldik. Terörist faaliyetler, seyahat etmemize ve Türkiye’ye gelmemize engel olmayacak. Bu patlama dünyanın herhangi bir yerinde olabilirdi. Bu tür saldırıları şiddetle kınıyoruz. Kötü bir tecrübe oldu bizim için de. Çok üzgünüz yaşananlar için. Eğer 10 saat önce gelseydik belki biz de bu patlamanın içinde olabilirdik.” dedi. 

İngiliz vatandaşı James de İstanbul’da çok trajik bir olay yaşandığını, bundan büyük üzüntü duyduğunu vurguladı.

Saldırının insanların seyahat etme özgürlüğüne de yapıldığını ifade eden James, “Sabah saatlerinde İstanbul’a geldim, şimdi Japonya’ya gidiyorum.İlk havaalanına geldiğimizde olaydan haberimiz yoktu. Geldiğimizde öğrendik. Seyahat etmekten vazgeçmeyeceğiz. Bu tür saldırıların amacına ulaşmasına izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.

Suudi Arabistan’dan gelen Benderel El- Ecmi ise Türkiye’yi vatanı gibi gördüğünü dile getirerek, “Suudi Arabistan Basketbol Milli Takımında yöneticiyim. Takımımla birlikte Türkiye’ye geldik. Türkiye’yi seviyoruz. Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar bizi yıldıramazlar. Özellikle de geleneksel kıyafetlerimi giyerek geldim. İstanbul’da bir gün kalıp maç için İspanya’ya geçeceğiz. Türkiye’ye güveniyoruz ve seviyoruz. Allah Türkiye’yi ve Türk vatandaşlarını korusun.” şeklinde konuştu. 

Avusturya’dan gelen Muhammed Geç de Avrupa’nın olaylara çok yüzeysel baktığını, yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Bugün uçuşlarını özellikle iptal etmediklerini aktaran Geç, “İş adamıyım. Avusturya vatandaşıyım ama aslen Türk’üm. O yüzden uçuşu iptal etmedik. Biz iptal edersek, yabancılar ne yapmaz. Ama bu saldırılar bizi yıldıramaz. Çok acı. Ölümlere çok üzüldüm. Bu tür saldırıların turistleri olumsuz etkilemesinden endişe duyuyorum. Ama bunlara pirim verilmemesi gerekir.” ifadelerini kullandı.