Gündem

1 Kasım 2016 Salı Önemli Gündem Başlıkları

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Adana Milletvekili ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özinal ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

(TBMM/15.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AP Yeşiller Grubu Başkanı Rebecca Harms ile TBMM’de görüşecek.

(Ankara /14.30)

3- AK Parti, CHP, HDP ve MHP TBMM grupları toplanacak.

(11.15/13.30/12.30/10.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, HAK-İŞ ve MÜSİAD’ın birlikte yürüttüğü “İşçi ve İşverenlerin Uyum Yeteneklerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması Teknik Destek Projesi”nin tanıtım toplantısına katılacak.

(Ankara/09.15)

2- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhuriyet gazetesi Ankara temsilciliğini ziyaret edecek.

(Ankara/09.30)

3- TBMM’den

– Genel Kurul’da, HDP’nin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz hakkında ayrı ayrı verdiği gensoru önergelerinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmeler yapılacak.

(15.00)

– Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısı görüşülecek.

(15.15)

– Dilekçe ve İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu’nda, Genel Kurul’a bildirilecek 3 Kamu Başdenetçisi adayının seçimi yapılacak.

(10.00)

– FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini, darbelerin ve gizli oluşumların siyaset üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ı dinleyecek.

(15.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Terör örgütü DEAŞ’ın elinde tuttuğu Musul’u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

2- Muhaliflerin Halep kent merkezinin doğusundaki rejim kuşatmasını kırma operasyonu ve Fırat Kalkanı Harekatı’nda Özgür Suriye Ordusu’nun Mare-Cerablus hattını terör örgütlerinden kurtarmasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke)

3- Yemen’deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad)

GÜNCEL

1- Anadolu Ajansı tarafından iki yıldır düzenlenen uluslararası fotoğraf yarışması “Istanbul Photo Awards 2016″nın ödül alan fotoğraflarının yer aldığı sergi, Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde açılacak.

(New York)

KÜLTÜR SANAT

1- Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Klübünce düzenlenen “5. Ufka Yolculuk Kültür ve Bilgi Yarışması” basın lansmanı Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleşecek.

(İstanbul/10.00)

2 – Contemporary İstanbul basın toplantısı, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Hisar Salonu’nda yapılacak.

(İstanbul/10.30)

3- Sedef hastalarına dikkati çeken “Sedef Hikayeleri Belgeseli”nin ilk gösterimi, Salt Galata’da yapılacak.

(İstanbul/16.30)

4- Bosna milli şairi Cemalettin Latiç, Üsküdar Belediyesince Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Müslüman Önderler: Aliya İzzetbegoviç” programına katılacak.

(İstanbul/19.00)

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında 4. hafta maçları 4 grupta oynanacak 8 maçla başlayacak.

– B Grubu’nda yer alan Beşiktaş, Vodafone Arena’da İtalya temsilcisi Napoli ile karşılaşacak.

(İstanbul/20.45)

2- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi 3. haftasında B Grubu’nda Pınar Karşıyaka, İsrail’in Maccabi Rand Media, E Grubu’nda ise Beşiktaş Sompo Japan, Yunanistan’ın AEK takımıyla karşı karşıya gelecek.

(İzmir/Atina/20.00)

3- Voleybol Efeler Ligi 1. hafta erteleme maçında Afyon Belediyesi Yüntaş, Şanlıurfa Memleketspor’u konuk edecek.

(Afyonkarahisar/13.00) 

Kamupersoneli.net / AA