Gündem

1 Mayıs, 2 Mayıs ve 3 Mayıs Sokağa Çıkma Yasağı Gündemde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında bugün video konferans yöntemi ile kabine toplantısı gerçekleştirilecek. Bilimdiği gibi bayramdan sonra corona virüsü salgını kapsamında normalleşme adımları olacak. Kabine toplantısında 1 Mayıs, 2 Mayıs ve 3 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmaması görüşülecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün bir süredir yakın kurmaylarıyla mesaisini sürdürdüğü Huber Köşkü’nden beşinci dijital kabine toplantısına başkanlık edecek. Gerçekleştirilecek olan toplantının gündeminin ağırlıklı bölümü corona virüsü salgını kapsamında alınan tedbirler olacak. Hürriyet’ten Erdinç Çelikkan’ın aktardıklarına göre toplantıda normalleşme dönemine ilişkin adımlar görüşülecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 3 GÜN OLACAK MI?

Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek olan toplantıda okullarda 30 Nisan’da sona erecek olan uzaktan eğitimin devam etmesi de görüşüleceği gibi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile birlikte hafta sonu sokağa çıkma yasağının 3 gün olarak uygulanması formülü ele alınacak.

Üç aşamalı uygulanması planlanan ‘normalleşme adımları’ ve alınması öngörülen yeni tedbirler de kabinenin bir diğer gündem maddesi olacak. Konu ile ilgili olarak turizm, tarım ve sanayi olmak üzere üç kritik sektörde uygulamaya konulacak normalleşme senaryoları kabinede ele alınacak. Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un sınav takvimi, sınıf geçme, mezuniyetler, uzaktan eğitimin sonuçları ve önümüzdeki dönemle ilgili hazırlıklar konusunda bilgi vermesi bekleniyor.