Gündem

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun

Ülkemizde 10 Ocak günü basın mensuplarının haklarını aramak ve çalışma özverisini kutlamak adı altında Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanılmaktadır.

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ NEDİR?

Çalışan gazeteciler günü gazetecilik mesleğiyle hayatına devam edenleri onurlandırmak için 1961 yılından itibaren her 10 Ocak günü düzenlenen ayrıca Türkiye’ye özgü bir kutlama günü olarak bilinmektedir.

1961-1971 arasında “Çalışan gazeteciler bayramı” adıyla kutlanıyorken; 1971 yılında yaşanan askeri müdahaleden sonra ülkemizde gazetecilerin bazı haklarının geri alınması sebebiyle kutlama gününün adı, “10 Ocak Çalışan gazeteciler günü” olarak değiştirilmiştir ve günümüze kadar böyle süregelmiştir.

4 Ocak 1961 yılında kabul edilen ve basın çalışanlarına ait olan bazı haklar ve yasal güvence sağlayan “212 sayılı kanun” adıyla yapılan düzenlemenin Resmi gazetede yayınlanması nedeniyle 10 Ocak günü kutlama günü olarak iz bırakmıştır.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

9. Büyükelçiler konferansında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününün önemine vurgu yaparak basın mensuplarının Türkiye Cumhuriyeti adıyla güzel işler başarmasını ve devlet, millet politikasına destek vermelerini isteyerek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan bir açıklamada bulundu.

GÜMRÜK BAKANI GAZETECİLİĞİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci yaptığı açıklamada 15 Temmuz günü yaşanan olaylarda devletin yanında yer alan gazetecilerin çalışma öz verisini takdir ettiğini ve bu alandaki çalışmalarına devam etmelerini isteyerek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı.

İŞTE 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ SOSYAL MEDYA YORUMLARI


Kamupersoneli.net | ANKARA