Gündem

100 Gün İçinde 5 Bin Kamu Lojmanı Satılacak!

Bilindiği üzere lojman satışı için öncelik içerisinde oturan devlet memurlarına tanınıyor. Yine lojmanı satın almak isteyen devlet memurları için taksitle lojman satışı imkanı da sunuluyor. 

Yani devlet memurları ev sahibi olmak için büyük bir avantaj elde edecek. İlk etapta 5 bin kamu lojmanı için 100 günlük eylem planı içerisinde satışlar düzenlenecek. Ardından satışı yapılması mümkün olara kabul edilen 50 bin kamu lojmanı için satış süreci yürütülecek. 

50 Bin Kamu Lojmanı Satılacak!

Eylem planı içerisinde açıklanan rakamlara göre hükümet 50 bin kamu lojmanını satış yöntemi ile elden çıkaracak. Bunların satılması için ilk olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı envanter çalışması yapacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kamu lojmanları envanter çalışması tamamlandığı anda 50 bin kamu lojmanı kademeli olarak satılacak. 

Devlet memurları lojmanların içerisinde oturdukları için bu konutları almak konusunda öncelikli hak sahipleri olarak kabul edilecek. Satış dönemi içeriside kamu lojmanını satın almak isteyen devlet memuru talepte bulunmazsa kamu lojmanı ancak o takdirde başka kişilere satılabilecek. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından listelerin belirlenmesinin ardından Maliye Bakanlığı kamu lojmanı satışı için ilanları hazırlayacak ve satış süreci başlatılacak. Açıklanan takvime göre ilk etapta 100 günlük süreçte 5 bin kamu lojmanı satışa sunulacak. 

Kamupersoneli.net – Ankara

Bir Yorum

  1. i̇lk önce belediyelerden başlanması lazım bu satışa. gücü yetiyorsa memur alsın. öyle 10 yıl 20 yıl görev tahsisli veya sıra tahsisli ile sürekli oturanlar var. tamam onların olsun satın alsınlar hiç olmazsa beleşten devletin lojmanlarını işgal etmesinler.

  2. Tabiki satilsin lojmanlar. Ülkenin kurtulusu lojmanlarin satışına bağlı. Lojman satilirsa butun ulke olarak refah icinde yasicaz