Gündem

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çatı Aday Olmasına İlişkin İddiaya CHP'den Yanıt

Geçtiğimiz haftalarda yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnamelerin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından eleştirilmesinin ardından bazı AK Parti milletvekilleri, Abdullah Gül’e sitem etmişlerdi. Yaşanan bu tartışmalara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da katılmış ve sitemde bulunmuştu.

Yaşanan bu tartışmaların ardından ortaya çok konuşulacak bir iddia ortaya atılmıştı. İddiaya göre, 2019 yılında gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinde, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül muhalefetin çatı adayı olarak gösterilecekti. Ortaya atılan bu iddialara Cumhuriyet Halk Partisi’nden bir yanıt geldi.

CHP’DEN ÇATI ADAY İDDİALARINA YANIT

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, partisinin MYK toplantısının ardından bazı açıklamalarda bulundu. Yapmış olduğu açıklamalarında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bülent Tezcan, son günlerin en çok konuşulan konusuna ilişkin görüşlerini aktardı. 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 2019 başkanlık seçimlerinde çatı aday olmasına ilişkin iddiaları değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan konuya ilişkin açıklamalarında, AK Parti’den yapılan sitemleri eleştirerek tartışmanın cumhurbaşkanlığı tartışması değil OHAL tartışması olduğunu ifade etti. 

Abdullah Gül’ün adaylığı ile ilgili olarak ise böyle bir tartışmanın içerisinde olmayı doğru bulmuyoruz diyerek değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu. 

‘ONLARIN TUZAĞINA DÜŞMEYECEĞİZ’

“AK Parti yönetimi, öyle bir rahatsız olmuş ki kendi partilerinin kurucusu Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı yapmış kadrolarını aforoz edecek kadar öfkelenmişler. ‘Bizim kurucumuz değil’ diyecek noktaya gelmiş. Doğruysa eğer sözcülerinin söylediği. ‘Basit bir siyaset polemiği için Abdullah Gül bunu söyledi’ demeye çalışıyorlar. Bu tartışma bir cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması değildir. Bu tartışma OHAL Türkiye şartlarında güvende mi değil mi? Tartışmasıdır. 

Abdullah Gül de bununla ilgili düşüncesini söylemiştir. Onların bu tuzağına düşmeyeceğiz. Bu kadarcık bir eleştiri, hatırlatmaya dahi tahammül edemeyen bir anlayış yönetiyor Türkiye’yi. Millet için asıl tehlikeli olan nokta bu noktadır. Abdullah Gül’ün adaylığı meselesi üzerinden bir tartışmanın parçası olmayı doğru bulmuyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimi gelince kim aday olacak, nasıl aday olacak herkes kendi mecrasında çıkar aday olur. CHP’de halkı, milleti tatmin edecek bir aday ile o gün kamuoyunun önüne çıkar”

Kamupersoneli.net – ANKARA