Gündem

110 Kişilik Ekip Kuruldu ! Her Aileden Bir Kişiye Corona Virüsü Testi Yapılıyor

Doğu Karadeniz’deki Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde, 830 bin dekar alanda 1 milyon üretici aile tarafından yapılan yaş çay üretiminde hasat başladı. İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bir karar alınarak çay hasadı üreticilerine izin çıktı. Bu karar önceki hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

MEMLEKETLERİNE DÖNMEYE BAŞLADILAR

Çay üreticileri de İçişleri Bakanlığı’na başvurarak, izin belgelerini aldı. Bu bağlamda 4 ilimizde başvuru sayıları 50 bine ulaşan çay üreticileri Çarşamba gecesinden itibaren memleketlerine gelmeye başladı. Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun il sınırlarında da üst düzey önlemler alındı. İl sınırlarında polis ve jandarma ile sağlık ekiplerinin kontrolünden geçirilen üreticiler, bir hafta süreyle evlerinde karantinaya alındı. Bununla birlikte Rize’ye gelmek isteyen kişilerin sayısı ise 36 bine ulaştı. 

HER AİLEDEN BİR KİŞİYE TEST 

Corona virüsü tedbirleri kapsamında alınan ‘seyahat kısıtlaması’ engeli kaldırılarak Rize’ye gelen çay üreticileri evlerinde karantina süreçlerini geçiriyor. Bu bağlamda İl Pandemi Kurulu tarafından 110 kişilik bir ekip kuruldu. Bu ekip ile çay üreticilerine Corona virüsü testi yapılmaya başlandı.  

Köy ve mahalleleri gezen ekipler, cami hoparlörlerinden anonslar yaptırarak il dışından gelenlerin arasında her evden bir kişiyi belirlenen açık alan ya da cami altlarına çağırıyor. Burada test yapılanlar, yeniden evlerine gönderiliyor. Yapılan testlerin sonucunda pozitif olmayan kişiler evlerinin ihtiyaçları için dışarı çıkabilecek. Ayrıca evin diğer fertleri ise çay toplamaya devam edebilecektir.