Gündem

12 Bin Kişinin Bedelli Askerlik Tarihleri Belli Oldu

Bedelli askerlik için başvuruların başlamasının ardından çok sayıda vatandaş başvuruda bulunmuştu. Bu kapsamda başvuru işlemlerini tamamlayan adaylar ise 21 günlük eğitim sürecini beklemeye başladılar. 

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan çalışma kapsamında başvurusunu tamamlayan 12 bin bedelli askerlik başvurusunda bulunan vatandaşın tarihleri 28 Ağustos tarihinden itibaren e-Devlet üzerinden öğrenebilecekler. İşte detaylar,

12 BİN KİŞİNİN BEDELLİ ASKERLİK TARİHLERİ BELLİ OLUYOR

Bedelli askerlik için başvuruda bulunan vatandaşlar için Milli Savunma Bakanlığı ilk üç celp dönemi planlamasını yapmıştı. Bu planlamaya göre, ilk celp dönemi 15 Eylül tarihinden itibaren başlayacak. İkinci dönem temel askerlik eğitimi 6 Ekim, Üçüncü dönem temel askerlik eğitimi ise 27 Ekim’de başlayacak. Bu dönemde birliklerine teslim olacak yükümlüler ise 6 Eylül ve 27 Eylül günlerinde belli olacak.

İlk celp döneminde 21 günlük eğitim için gidecek vatandaşlar ise 15 Eylül’de kışlada olacak. 12 bin kişinin isimleri ise e-Devlet üzerinden ilan edilecek. Silah altına alınacakların birlik bilgileri, yoklama durumları ve sevk evrakları duyurulacak. Bu 12 bin kişi ise e-Devlet üzerinden açıklanacak. 28 Ağustos tarihinde açıklanacak ilk dönem adayların başvuruya ilişkin tüm işlemlerini yoklama tarihlerine kadar tamamlamaları gerekiyor. İşlemlerini bu tarihlere kadar tamamlamayanlar hakkını kaybedecek.

Kamupersoneli.net – ANKARA