Gündem

129 Bin Kamu Personeli İçin ByLock Soruşturması Başlatılacak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) iletişim sistemi olduğu ortaya çıkarılan ByLock iletişim programı kullanan 129 bin kamu personeliyle ilgili yeni bir çalışma başlatıldığı belirlendi.

Başsavcılığın bu kez 129 bin kişilik devlet memurlarından oluşan dev liste üzerinde çalıştığı paylaşıldı. Çalışma yapılan verilerde ise ByLock kullananların örgüt üyeleriyle beraber yazıştıkları mesajlar bulunuyor.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrasında başlatılan adli soruşturmalar kapsamında darbe girişimini planlayan ve uygulamaya koymaya çalışan FETÖ’nün örgüt içerisinde ByLock adlı iletişim programını kullanarak iletişim sağladığı ortaya çıkarılmıştı. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) yaptığı detaylı çalışmalar sonrasında ise devlete sızan pek çok FETÖ üyesinin darbeden önceki süreçte kendi aralarında cep telefonları üzerinden haberleşmek amacıyla ByLock kullandıklarına ilişkin detaylar açıklanmıştı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yaptığı detaylı araştırmalarda tespit ettiği iki ayrı ByLock kullanıcıları listesiyle alakalı yaklaşık 50 bin kamu personeli hakkında ise adli soruşturmalara devam edildiğ açıklandı.

MİT Aralık 2016’da yeni bir ByLock kullanıcısı listesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndererek çalışma yapılmasına yardımcı olmuştu. Yine kamu personeli isimlerinden oluşan 129 bin kişinin yer aldığı dev listeyle alakalı olarak Anayasal Suçlarla Mücadele Savcılığı’nın görevlendirildiği açıklandı.

15 Temmuz darbe gecesiyle alakalı olarak yürütülen bu soruşturmaların detaylı olarak inceleneceği ve ByLock kullanan kamu çalışanlarına yönelik adli kayıt oluşturulacağı belirlendi.

Kamupersoneli.net | ANKARA