Gündem

15 Temmuz Darbe Girişimi Fotoğraf Sergisi Açıldı

AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları tarafından Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan fotoğraf sergisi, İzmit’te açıldı. 

Yürüyüş Yolu’nda açılan sergiyle ilgili AA muhabirine açıklama yapan AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, 100 gün önce 15 Temmuz gecesi yaşananları taze tutmak ve gelecek nesillere aktarmak amacında olduklarını söyledi. 

Darbe girişimi gecesini, Çanakkale ve milli mücadele ruhunu milletçe tekrar yaşadıklarını belirten Yılmaz, “Irk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin hiçbir siyasi, ideolojik bir yaklaşımla olaya bakmadan sadece vatanını milletini seven her fert gibi biz de vatanımız ve milletimiz için AK Parti Kocaeli Kadın Kolları olarak o geceden itibaren 29 gece boyunca nöbet tuttuk. Bu olayın her daim insanların hafızasında taze kalmasını sağlamak adına böyle bir sergi açtık.” diye konuştu. 

Yılmaz, 15 Temmuz’la ilgili çalışmalarının devam edeceğini dile getirerek, darbe girişimi gecesinden itibaren alanlarda anı defterleri tuttuklarını anlattı. İnsanların samimi duygularıyla hissettiklerini ifade eden mektuplar yazdığını aktaran Yılmaz, “O mektupları biz bir sene sonraki 15 Temmuz gecesine denk gelecek şekilde postalayacağız. Vatandaşlarımızın o geceyi hatırlayabilmeleri adına o mektupları 10 yıl sonrası için yine göndereceğiz.” dedi.

“15 Temmuz gecesi kara bir leke olarak değil, darbeye darbe yapan bir milletin kahramanlığı olarak anılmalı” sözlerine yer veren Yılmaz, “Biz bunu istiyoruz. Bizim yaşadığımız bu olayları çocuklarımız yaşamamalı. Çocuklarımız 15 Temmuz gecesini kahramanlıklarla hatırlamalı.” değerlendirmesinde bulundu. 

FETÖ’nün darbe girişiminin yaşandığı gece ile demokrasi mitinglerinde çekilen 100 fotoğrafın yer aldığı sergi yarın akşama kadar gezilebilecek.

Kamupersoneli.net / AA