Gündem

15 Temmuz şehit yakınları ve gaziler için toplanan 309 milyon TL yardım paraları ne oldu?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yine AKP hükümetine, 15 Temmuz şehit yakınları ve gaziler için toplanan 309 milyon TL para hakkında yüklendi. ‘’15 Temmuz şehit yakınları ve gaziler için toplanan 309 milyon TL ne oldu?’’ Diyen Kılıçdaroğlu, konu hakkında çok tartışılacak açıklamalarda bulundu.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu’nun konu ile ilgili yaptığı o açıklamalardan bazı satırbaşları;

‘’NEREYE GİTTİ BU YARDIM PARALARI?’’

15 Temmuz şehit yakınları ve gaziler için vakıf kuruldu. Sorduk: Arkadaş, 309 milyon lira, o dönemin parasıyla 100 milyon dolar para topladınız siz, nereye gitti bu para? Soruyorum 15 Temmuz şehit ailelerine, para almadık diyorlar. Gazilere soruyorum, almadık diyorlar. Hatta birisi diyor ki hakkımı hiç helal etmiyorum. Zaten hakkını helal edemezsin kardeşim, senin adından para aldılar, senin sırtından para aldılar, sen sokağa çıktın, saraylarda oturdular, bir de para topladılar. O parayı sana verecekken vermediler. Aldılar, o parayı da yiyorlar. Nereye gitti bu para? Soruyorum ya, bu vakfın adresi ne kardeşim? Adres yok. Telefonu ne? Telefon yok. Para nerede belli değil, diyorlar ki: “Ey Kılıçdaroğlu, niye bunları soruyorsun” Ne yapayım ben Allah aşkına, söyleyin bana ne yapayım? Ben bu soruları sormadığım zaman bu kürsüde benim ne işim var, ben bu soruları sormasam bu Mecliste benim ne işim var, ben bu soruları sormazsam CHP Genel Başkanlığında benim ne işim var?

‘’İSTİFA ETME AMA BARİ DOĞRUYU SÖYLE!’’

Devleti yönetenlerin vatandaşa doğru bilgi vermezi lazım, bu ahlâkın öngördüğü bir kuraldır, inancımızın da öngördüğü bir kuraldır. Devleti yönetenler vatandaşa doğru bilgi verirler. Yanlış bilgi verirlerse çıkarlar özür dilerler. Daha ileri demokrasilerde yanlış bilgi verip halkı kandırmışsa, görevlerinden istifa ederler. Hadi biz ondan vazgeçtik, istifa da etme, bari doğruyu söyle, doğru bilgi ver millete, vatandaşa doğru bilgiyi ver. Doğru bilgi verildiği zaman bizim vatandaşımızın ben ferasetine güveniyorum. Hata yapmıştır deriz. Bir dahaki sefere aynı hatayı tekrar etmez deriz. Affetme duygusu da vardır bizim toplumumuzda. Bizim toplumumuz kimseye kin duymaz, öfke duymaz. Sevecen bir toplumdur, ahlâklı bir toplumdur. Dolayısıyla siyaset kurumuna bazen sert eleştiriler getirir, dolayısıyla hakkıdır bu eleştiriyi getirmek. Bizim huzura ihtiyacımız var, birlikte yaşamaya ihtiyacımız var. Kavgaya, gerilime ihtiyacımız yok. Para toplanacak. Evet, toplayın parayı, verildi. 309 milyonu kim verdi? Sarayda oturanlar mı verdiler? Yok arkadaşlar, bir paket sigara içen o gün ben sigara içmeyeyim, götürüp parayı vereyim dedi. Vatandaş cebinden kesti, boğazından kesti, madem 15 Temmuz şehit yakınları var, gaziler var, onlara para vereyim dedi. Doğru bilgi vermek lazım, doğru bilgi verirseniz vatandaşın gözünde yücelirsiniz. Yanlış söylemek, yalan söylemek yakışmaz, siyasetçiye yakışmaz, siyasetçinin ahlâklı olması lazım.