Gündem

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve 126 Tamamlanmış Projenin Açılış Törenleri Yapıldı

 Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde “15 Temmuz Şehitler Köprüsü” ve 126 tamamlanmış projenin açılış töreni gerçekleştirildi.


Kozlu Belediyesi tarafından düzenlenen törene Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Belediye Başkanı Ertan Şahin, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli ve vatandaşlar katıldı.

Karakaya, açılışta yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’un üzerinden 3 ay geçtiğini hatırlatarak, “15 Temmuz, Türk tarihinde yaşanabilecek en büyük ihanetlerden birisi olduğu gibi bu milletin yazdığı en büyük kahramanlık destanlarından da birisidir. Bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Devlet olarak böyle bir millete sahip olmaktan hepimiz gururluyuz. Köprünün işlevi kadar ismi de önemli. Bu bölge Zonguldak’ın en dikkat çeken bölgelerinden birisi olacak.” dedi.

Şahin, vatandaşlardan aldıkları güçle hizmet yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Belediyenin kaynaklarını tüketmeden ve tasarruf sağlayarak üretmenin önemli olduğunu belirten Şahin, “Halkımızdan sabır ve yapılan hizmetlerin daha fazlasının alınacağının bilinmesini istiyoruz. Bugün açılışını yaptığımız köprünün değeri yaklaşık 3 milyon lira civarındadır. Toplam yatırım bedelimiz yaklaşık 30 milyon liradır. Köprümüzün anlamı Kozlu trafiğinin rahatlatılması, Kozlu’nun karşı bölgesiyle Kozlu’yla entegrasyonu ve otopark alanlarının kazandırılması anlamına geliyor. Bunlar, Kozlu’nun daha ileri seviyelere gelmesi anlamında attığımız adımlardır.” diye konuştu.

Tören, köprünün açılışının yapılmasının ardından halk oyunlarının gösterisi ve vatandaşlara aşure dağıtımıyla sona erdi.

Kamupersoneli.net / AA