Gündem

17 Haziran Cuma Gündemde Neler Olacak ?

17 Haziran 2016 Cuma gününe ait gündem başlıkları. TBMM, Bakanlıklar, Dünya ve Diploması hakkında gündem başlıkları. Detaylar haberimizde… 

1- Öğrenciler karne alıyor

– Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerdeki 17 milyon 588 bin 958 öğrenci, karne alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girecek.

– Başbakan Binali Yıldırım, Pi̇ri̇ Rei̇s Ortaokulunda karne dağıtım töreni̇ne katılacak.

(İstanbul/11.15)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Altındağ Kültür Sarayı’ndaki AK Parti Ankara İl Başkanlığı iftarına iştirak edecek.

(İstanbul/Ankara/20.28)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Süleyman Demirel anılıyor

– Dokuzuncu Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel, vefatının birinci yılında memleketinde düzenlenecek törenle anılacak.

– Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Demirel’in İslamköy Çalca Tepesi’ndeki kabrinde düzenlenecek törene katılacak.

(Isparta/11.00/12.30)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, “Tarım İşçisi Çocukların Eğitimi için Göç Okulu Projesi”nin açılışına katılacak ve mevsimlik tarım işçileri ve aileleriyle iftar programında bir araya gelecek. 

(Eskişehir/15.00-20.35)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Şehit Furkan Doğan Camisi açılış törenine katılacak, Valiliği ziyaret edecek, “Melikgazi Belediyesi Okul Açılışı, Bisiklet Dağıtımı ve Cizre’ye Yardım Tırının Uğurlanması Merasimi”ne ve Katlı Kavşak Açılış Töreni’ne iştirak edecek.

(Kayseri/13.40-18.30)

4- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım, Çekmeköy Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulunda gerçekleştirilecek 2015-2016 eğitim öğretim yılı 4. sınıflar veda ve iftar programına katılacak.

(İstanbul/19.00)

5- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü kutlama programı ve sergi açılışına iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu’nda öğrencilerle buluşacak, iftar çadırında vatandaşlarla iftar yapacak, esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Bingöl/14.00/19.50/22.20)

7- TBMM Adalet Komisyonunda, Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde görüşmeler devam edecek.

(TBMM/10.30)

EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Malatya İl Teşkilatının iftarına katılacak.

(Malatya/20.00)

2- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Valiliği, Belediye Başkanlığını, AK Parti İl Başkanlığını ve Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret edecek, iş adamlarıyla toplantı yapacak ve iftar programına iştirak edecek.

(Çorum/12.00-20.21)

3- TÜİK, geçen yıla ilişkin intihar istatistikleri ile bu yılın ilk çeyreğine ait inşaat ciro ve üretim endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- TOBB, mayıs ayına ait kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini paylaşacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa) 

2- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib) 

3- Yemen’deki gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) 

KÜLTÜR SANAT

1- Beyoğlu Belediyesince düzenlenen, hattat Mustafa Cemil Efe’nin Hüsn-i Hat Sergisi, Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonunda açılacak.

(İstanbul/18.00)

2- 35. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında Diyanet Vakfınca Beyazıt Devlet Kütüphanesinde düzenlenen “Beyazıt Ramazan Sohbetleri”nde  şair Cengizhan Orakçı konuşacak.

(İstanbul/18.00) 

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Fatih Camisi Avlusunda düzenlenecek “4. Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni”ne katılacak.

(İstanbul/13.30)


SPOR

1- Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu ikinci maçında Türkiye, Nice kentinde İspanya ile karşılaşacak. Şampiyonada ayrıca E Grubu’nda İtalya-İsveç ve D Grubu’nda Çek Cumhuriyeti-Hırvatistan maçları oynanacak.

(Nice/22.00/Toulose/16.00/Saint-Etienne/19.00)

2- A Milli Kadın Basketbol Takımı, Olimpiyat Oyunları Elemeleri çeyrek final maçında Küba ile karşılaşacak.

(Nantes/16.00)

3- Voleybol FIVB Erkekler Dünya Ligi 2. Seviye A Grubu müsabakaları İzmir’de başlayacak. İlk gün Hollanda-Slovakya ve Türkiye-Portekiz maçları yapılacak.

(İzmir/14.30/17.30) 

Kamupersoneli.net / AA