Gündem

18 Mayıs Tatil Olacak Mı? 19 Mayıs Resmi Tatil

Her yıl büyük bir coşku ile kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde 18 Mayıs’ın tatil olup, olmayacağı merak ediliyor.

Her yıl okullarda ve stadyumlarda kutlanan etkinliklerle beraber 19 Mayıs bu yılda büyük bir heyecanla kutlanacak.

Hazırlıklarına başlanan 19 Mayıs öncesinde 18 Mayıs’ın tatil olup olmayacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki 18 Mayıs tatil mi? İşte merak edilen tüm detaylar sitemizde.

TATİL OLACAK MI?

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Ulusal Bayram ve Genel Tarihler Kanunu kapsamında, 1981 yılından bu yana resmi tatil olarak kabul edilmekte.

Ayrıca 19 Mayıs bu yıl da aynı şekilde resmi tatil olmaya devam edecektir. İşte, konuyla ilgili o kanun ve diğer resmi tatil günleri;

19 MAYIS NEDEN KUTLANIYOR?

Atatürk ‘ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin millî bayramı olarak bilinmekte.

Gençlik ve Spor Bayramı, ilk defa 24 Mayıs 1935 tarihinde Atatürk Günü adı altında kutlanmıştır.

Ayrıca Beşiktaş ‘ın girişimleriyle Fenerbahçe Stadı’nda kutlanan bu ilk 19 Mayıs, Galatasaray ve Fenerbahçeli yüzlerce sporcunun da katılımıyla bir spor günü halini almıştı ve buna yönelik olarak Spor Kongresi’nde söz alan Beşiktaş Kurucu Üyesi Ahmet Fetgeri Aşeni kutlanan Atatürk Günü’nün tüm gençliğe mal edilebilmesi için 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı adı altında her yıl yapılmasını teklif etmiştir.

Kongrede oylanan bu öneri kabul edilmiş ve Atatürk’ün de onayıyla yasalaşarak günümüze kadar gelmiştir.

Kamupersoneli.net I ANKARA