Gündem

18 yaş altı ve 65 yaş üstündekilerin evde kalma zorunluluğu hakkında çelişkiler!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak hükümetin aldığı kararların çelişkili olduğunu iddia etti. Öztrak konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda şunları söyledi;

ÇELİŞKİLER ENDİŞE UYANDIRIYOR

Hükümetin planına göre artık iki yaş gurubu hariç herkes sokağa çıkabilecek. 18 yaşından küçük olanlar ve 65 yaşından büyük olan yurttaşlarımız evlerinde kalmaya devam edecekler. Ancak 65 yaş üstü yurttaşlarımız eğer esnaf ise herkesin aldığı tedbirleri alarak dışarı çıkabilecekler. Yine kreşleri açıyoruz ama “0-18 yaş arası evde kalacak” diyoruz. Sıfır evde kalacaksa kreşlere kim gidecek? Bunlar nasıl olacak? Bu çelişkiler normalleşme kararının sağlık gerekçelerinden çok, ekonomik gerekçelerle alındığı endişesini uyandırıyor. Bütün bunları dikkate alarak milletimize bir çağrı yapmak istiyoruz. Aziz milletimiz, bugünden itibaren mesafe, maske ve temizlik konusunda çok daha hassas olmak zorundayız. İhtiyatı elden bırakmanın, hem insani hem de mali kayıplarının çok büyük olacağını unutmamalıyız. Ancak bu şekilde ikinci dalgadan kaçınabilir, yapılan onca fedakârlığı da boşa çıkarmamış oluruz.

Faik Öztrak ayrıca, salgın sürecinde sağlık çalışanlarımız ve işsiz kalanlar hakkında ki bazı konuları da gündeme getirdi. Sağlık çalışanlarımıza ayrımcılık yapıldığını iddia eden CHP’li Öztrak şu ifadeleri kullandı;

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ARASINDA AYRIMCILIK

Salgında bugüne kadar geçen süreçte, Saray hükümeti milletimizi canı ile cüzdanı arasına sıkıştırdı. Beş maskeyi bile bu millete bedava dağıtamadılar. Sağlıkçılarımıza verilen desteklerde, aynı tehlikeye maruz kalan sağlıkçılarımızın arasında bile ayrıma gittiler. Taşeron kadrolarda çalışanlar, hastane hizmetlileri destek verilirken unutuluverdi. İşsizlik Fonu’ndan zorunlu izne çıkarılanlara taahhüt edilen ödeme bile tam olarak yapılamadı. Bu dönemde sokağa çıktığı için binlerce lira ceza kesilen vatandaşlarımız var. Üç hafta önce bu cezaların kaldırılmasını bu kürsüden talep etmiştik. Yeni bir normalleşme sürecine girdiğimiz bugünlerde, bu talebimizi bir kez daha tekrarlıyoruz.

Faik Öztrak pandemi sürecinde maddi zarar gören esnaf ve çalışanlarına destek verilmediğini, destek yerine IBAN numarası gönderildiğini iddia ederek hükümeti şu sözlerle eleştirdi.

DESTEK YERİNE IBAN NUMARASI GÖNDERİLDİ

Yüzbinlerce işyeri; kahvehane, berber, lokanta, otel, dükkan haftalarca kapalı kaldı. Taksi, otobüs, minibüs şoför esnafı çalışamadı. Ev hizmetlerinde çalışanlar işlerine gidemedi. Evde kalma sürecinde sebzeler, meyveler; manavın, pazarcının elinde kaldı. Milyonlarca yurttaşımız gelirinden, kazancından oldu. Bu kayıplar saray hükümeti tarafından telafi edildi mi? Hayır. Aksine milletine İBAN numarası gönderip para istediler. Soruyorum size, dünyanın hangi ülkesinde, Çin’de, Maçin’de, Fizan’da hem dünya lideri olduğunu iddia edeceksin, hem de vatandaşından para isteyeceksin. Böyle bir hükümet başka bir yerde var mı? Hala da millete İBAN numarası göndermeye devam ediyorlar. Bu toplanan paralar “nereye harcandı”, “kime yardım yapıldı” bilen yok.