Gündem

19 Yıl Boyunca Sahte Diplomayla Öğretmenlik Yapan Kadına Beraat Kararı!

Türkiye’nin farklı illerinde 19 yıl boyunca sahte diplomayla öğretmenlik yaptığı anlaşılan kadın öğretmene yargılandığı davadan beraat kararı çıktı. 

19 YIL SAHTE DİPLOMA KULLANDI 

Trabzon’un Dernekpazarı ilçesinde öğretmenlik görevinde bulunduğu sırada yapılan bir inceleme ile diplomasının sahte olduğu anlaşılan R.G.S isimli bir kişiye dava açılmıştı. Hakkında ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘kamu kurum ve kuruluşları, tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ iddiasıyla dava açılan sahte öğretmenin yargılanmasına Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. 

MAHKEME HEYETİ CEZA VERMEDİ

Devam eden dava sonucunda mahkeme heyeti, sanık R.G.S’nin üzerine atılı “resmi belgede sahtecilik” suçundan mahkumiyetini gerektirir nitelik ve derecede her türlü şüpheden uzak somut, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden atılı suçtan beraatine, yine “nitelikli dolandırıcılık” suçundan cezalandırılması talebiyle açılan kamu davasının yapılan yargılamasında atılı suçtan yasal unsurların oluşmadığı anlaşıldığından beraatine karar verdi.

20015 YILINDA YILIN ÖĞRETMENİ SEÇİLMİŞ

Ayrıca, sahte öğretmen R.G.S’nin 2005’te yılın öğretmeni seçildiği ve ödülünü ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığı öğrenildi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA