Gündem

2 Ton 207 Kiloluk Kurbanlık Görenleri Şaşırtıyor

Çorum’da özel olarak yetiştirilen ve “Şahin” adı verilen 2 bin 207 kiloluk kurbanlık, Ankaralı bir iş adamı tarafından alındı.

Alaca ilçesinde besicilik yapan Müfit Gürses tarafından yetiştirilen simental cinsi boğa, ağırlığıyla dikkati çekiyor. Büyük bir özveriyle bakımı yapılan ve Kurban Bayramı’na sayılı günler kala 2 ton 207 kilograma ulaşan “Şahin” adlı boğayı, Ankaralı bir iş adamı aldı.

Özel besi yöntemleri uygulayarak yetiştirdiği ve birkaç yıldır pazara çıkardığı hayvanlarla adından söz ettiren Gürses, gazetecilere yaptığı açıklamada, buzağıyken satın aldığı simental cinsi boğayı 6 yıl boyunca açık besi yöntemiyle yetiştirdiğini söyledi.

Bu konuda iddialı olduğunu ifade eden Gürses, “Geçen yıl da yaklaşık 2 tonluk bir kurbanlık yetiştirmiştim. Bize göre Türkiye’nin en büyük boğasıydı. Geçen yıl, ‘gelecek sene daha ağır bir kurbanlık yetiştirip, yine bu rekoru ben kıracağım’ diye söz vermiştim. Yine çok iddialıyım. Şu anda ağırlığı 2 bin 207 kilogram olan Şahin’i, daha önce bizden birçok kurbanlık alan Ankaralı iş adamı Bülent Bolat’a sattık.” dedi.

“Şahin’e fiyat biçilmez”

Şahin’in satış fiyatını belirlemediğini dile getiren Gürses, “Şahin’e fiyat biçilmez. Rakamı Bülent bey belirleyecek. Zaten kendisi yıllardır bizden kurbanlık alıyor.” ifadesini kullandı.

Boğanın beslenmesine özen gösterdiklerini vurgulayan Gürses, yemini veteriner hekim kontrolünde verdiklerini anlattı. Fiğ, arpa ve yonca ile besledikleri Şahin’in sağlıklı olduğunu dile getiren Gürses, “Böyle hayvan yetiştirmekten gurur duyuyorum. Bu benim baba mesleğim. Gece gündüz sürekli hayvanlarla ilgileniyoruz. Bu bir sevgidir. Mesleğimizi seviyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Çiftlikte beslediği ve “Rocky” adını verdiği bir boğası daha bulunduğunu bildiren Gürses, “Adını Rocky koyduğumuz diğer boğamız da bin 500 kilogram ağırlığında. Onun da gelecek yıl Kurban Bayramı’nda iki tonu geçeceğine inanıyorum. Onu da seneye satacağız inşallah. Gelecek yıl da iddialıyım.” diye konuştu.

Ziraat Odası’ndan plaket

Gürses’i çiftliğinde ziyaret eden Alaca Ziraat Odası Başkanı İlhan Yılmaz ile Çorum Belediye Başkanvekili Zeki Gül, yıllardır yetiştirdiği kurbanlıklarla Alaca ve Çorum’un tanıtımını yaptığı için Gürses’e plaket verdi.

Gül, Gürses’i tebrik ederek, “Aslında bu bir başarı hikayesidir. Müfit bey işini çok seviyor. Burada hayvanlarına adeta çocuğu gibi bakıyor. Sevgi olmazsa bu başarılı netice elde edilmez. İnşallah bu tür başarıların, rekorların yine kendisi tarafından kırılarak devam etmesini temenni ediyorum.” dedi.

Yılmaz da Gürses’in yaptığı işle Çorum ve Alaca’yı gururlandırdığını söyledi.

Kamupersoneli.net – AA